Ljubljanski grad je že desetletja med najbolj priljubljenimi lokacijami za sklepanje zakonskih zvez. Ob prelepih zgodovinskih dvoranah za poročni obred in slavje, lični kapeli sv. Jurija iz 15. stoletja za sklenitev cerkvenega poročnega obreda in grajski kulinariki, Ljubljanski grad kot na dlani ponuja vse na enem mestu. Naj se vajina zgodba začne pisati na prizorišču, kjer si preteklost podaja roko s prihodnostjo.

Jasmina Pinoza, mag.

Strokovna sodelavka za trženje

01 306 42 39

031 715 242

jasmina.pinoza@ljubljanskigrad.si

trzenje@ljubljanskigrad.si

 

Poročni obred

Na Ljubljanskem gradu izvajamo civilni in cerkveni obred. 

Za civilni obred se lahko odločite za katero izmed prelepih zgodovinskih dvoran, za poroko v Grajskem vinogradu ali v obrambnem jarku.

Ljubljanski grad – prejemnik certifikata LGBT prijazno – je tudi lokacija za sklenitev zakonske zveze istospolnih parov.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

 

Cerkveni obred poteka v lični kapeli sv. Jurija iz 15. stoletja.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

 

Poročno slavje

Nudimo vam organizacijo vašega poročnega slavja v kateri izmed grajskih dvoran. V dogovoru z vami vam celotni dogodek organiziramo, pomagamo tudi pri izbiri pogostitve in zabavnega programa ter pri aranžiranju prostora.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

 


Ljubljanski grad je spomenik kulturnega pomena, zato prinašanje in strežba hrane ter pijače na območju Ljubljanskega gradu, Grajskega parka in parkirišča nista dovoljena. Riža in konfetov ni dovoljeno metati, dovoljeni so milni mehurčki.
V kolikor želite zunanje površine Ljubljanskega gradu uporabiti za poročno snemanje ali fotografiranje, poročni obred pa ne poteka na Ljubljanskem gradu, morate vnaprej pridobiti soglasje javnega zavoda Ljubljanski grad in poravnati znesek v višini 130 €. DDV ni vključen v ceno.