Na vsebino

Viteška šola

Vitezi so bili pogumni srednjeveški bojevniki, živeli so pustolovsko in razburljivo življenje. Pred sovražniki so neustrašno branili ozemlje svojega gospodarja, se zavzemali za šibke in nemočne ter neutrudno preganjali hudodelce. Vitez pa ni mogel postati vsak. Le izbranci so se lahko udeležili viteške šole, v kateri sta bila na preizkušnji njihova pogum in dobrosrčnost, in le tisti, ki so uspešno opravili vse naložene izzive, so si na koncu prislužili viteški naziv.

Na potepu po gradu bomo izvedeli veliko zanimivosti iz življenja vitezov, kot so: kdo so bili izbranci, ki so lahko postali vitezi, kako je potekala viteška šola, kdo je bil paž in kdo oproda, kako je potekala slovesna razglasitev viteza in kakšen je bil viteški kodeks, ki so ga morali spoštovati prav vsi vitezi. Nato pa bomo na ustvarjalni delavnici izdelali najbolj prepoznaven simbol pogumnega srednjeveškega bojevnika - meč ter se v viteški mali šoli tudi sami preizkusili v njegovem vihtenju.

V sklopu Grad na obisku je odslej na voljo tudi prilagojen program Viteške šole. Obiskal vas bo grajski vitez, ki bo otrokom s pomočjo različnih viteških predmetov približal svet viteštva. Na koncu si bo na ustvarjalni delavnici vsak izdelal svoj viteški meč, se preizkusil v njegovem vihtenju in – kdo ve, morda se najbolj pogumni celo pomerijo z vitezom v čisto pravem viteškem dvoboju! 

 

INFORMACIJE O USTVARJALNI DELAVNICI

Zbirno mesto most pred glavnim vhodom
Primerno za OŠ I. triada, OŠ II. triada
Trajanje 90 minut
Cena 5,5 EUR/osebo
Cena s povratno vozovnico za vzpenjačo 7 EUR/osebo

 

GRAD NA OBISKU

Trajanje 90 minut
Cena, informacije in prijava 01/ 232 99 94 ali virtualni-grad@ljubljanskigrad.si

Veselimo se vašega klica

Za dodatne informacije, ponudbe in rezervacije nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.

Za organizirane skupine je zaželena predhodna rezervacija termina ogleda na telefonski številki.

Virtualni grad

01 232 99 94

041 732 654

virtualni-grad@ljubljanskigrad.si

TU SEM, TUUU!

TU SEM, TUUU!

Vam je moj, pardon, naš grad všeč? Potem le pridite spoznati še mene. Najdete me v Grajski trgovini pod Grajsko kavarno.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!