Zaradi menjave najemnika bo Grajska kavarna zaprta do predvidoma 15. julija. Obiskovalci bodo postreženi na terasi Gostilne na Gradu.

Edinstven 
pogled na Ljubljano

Sodoben grad z bogato zgodovino

Na zelenem griču sredi mesta je za starodavnim obzidjem bogat svet zgodovinskih, kulturnih in še drugače zabavnih vsebin. Vsakič ko si zaželite biti bližje soncu oziroma kadar potrebujete drugačen pogled na svet, hrano za dušo ali okusen obrok, je pravi trenutek, da se povzpnete na Ljubljanski grad.

Zakaj na grad Zakaj na grad

Grajska doživetja

Časovni stroj

Zgodovina gradu je pestra in osupljiva. Grad je skozi stoletja igral pomembno vlogo in ostal mestni simbol. Bi radi izvedeli več, toda niste navdušeni nad običajnimi ogledi? Predlagamo vam nekaj čisto drugačnega, kar vam bo odprlo povsem novo doživetje zgodovine. Vstopite v grajski časovni stroj in se pustite odpeljati nekam daleč v preteklost!

Več Več

Grajski pobeg

Ste za izvirno grajsko pustolovščino? Odlična priložnost za malo drugačno druženje s prijatelji ali sodelavci v slikovitem okolju Ljubljanskega gradu. Podajte se na misijo reševanja slavnega zmaja – z nekaj znanja, sreče in ukane ga boste zagotovo našli. Zabavno bo!

Več Več

Dogodki na gradu

Razstave

Tristo zajcev

od 18. jun do 29. nov 2020, od 10:00 do 20:00

Razstava ilustracij Ančke Gošnik Godec, Zvonka Čoha, Jelke Godec Schmidt in Ane Zavadlav

Več Več

Razstave

Laibach: Svoboda vodi ljudstvo

od 01. jul do 01. nov 2020, od 10:00 do 20:00

Razstava plakatov 1980–2020

Več Več

Razstave

Za devetimi gorami

od 09. jul do 23. maj 2021, od 10:00 do 20:00

Tematska razstava

Več Več

Film

Film pod zvezdami

od 16. jul do 08. avg 2020

Letni kino pod zvezdami

Več Več

Tematska predavanja

Zelišča v službi zdravja

21. jul ob 17:30

Tematsko predavanje z zeliščarko Jožico Bajec Pivec

Več Več

Za otroke

Poletno počitniško varstvo: Od paža do viteza

od 27. jul do 31. jul 2020, od 7:30 do 16:30

Poletno počitniško varstvo

Več Več

Grajske novice

Film pod zvezdami, ki ga že deseto leto pripravljamo v soorganizaciji s Kinodvorom, bo med 16. julijem in 8. avgustom postregel z najbolj odmevnimi filmi pretekle kinematografske sezone, program pa smo, kot vsako leto, prepletli tudi s svežimi predpremiernimi naslovi in posebnimi projekcijami.

Prvi gostje novega gastronomskega produkta – Večerja v Grajskem vinogradu, so bili sinoči navdušeni nad ambientom in okusi, ki jih je ustvaril chef Igor Jagodic s svojo ekipo.

Danes za obiskovalce Ljubljanskega gradu odpiramo letošnjo osrednjo tematsko razstavo z naslovom Za devetimi gorami. Razstava bo na ogled v grajskih Kazematah vse do 23. maja prihodnje leto.

Najslavnejši prebivalec gradu zdaj tudi kot maskota.

Pokukajte na police

Pokukajte na police

Po ogledu ječ in odkrivanju vseh temačnih skrivnosti življenja za rešetkami je čas, da si privoščite kaj veselega, recimo nakupovanje v grajski trgovinici.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!