Na vsebino

Edinstven 
pogled na Ljubljano

Sodoben grad z bogato zgodovino

Na zelenem griču sredi mesta je za starodavnim obzidjem bogat svet zgodovinskih, kulturnih in še drugače zabavnih vsebin. Vsakič ko si zaželite biti bližje soncu oziroma kadar potrebujete drugačen pogled na svet, hrano za dušo ali okusen obrok, je pravi trenutek, da se povzpnete na Ljubljanski grad.

Zakaj na grad Zakaj na grad

Grajska doživetja

Časovni stroj

Zgodovina gradu je pestra in osupljiva. Grad je skozi stoletja igral pomembno vlogo in ostal mestni simbol. Bi radi izvedeli več, toda niste navdušeni nad običajnimi ogledi? Predlagamo vam nekaj čisto drugačnega, kar vam bo odprlo povsem novo doživetje zgodovine. Vstopite v grajski časovni stroj in se pustite odpeljati nekam daleč v preteklost!

Več

Grajski pobeg

Ste za izvirno grajsko pustolovščino? Odlična priložnost za malo drugačno druženje s prijatelji ali sodelavci v slikovitem okolju Ljubljanskega gradu. Podajte se na misijo reševanja slavnega zmaja – z nekaj znanja, sreče in ukane ga boste zagotovo našli. Zabavno bo!

Več

Dogodki na gradu

Razstave

Miki Muster

od 15. sep do 20. nov 2022, od 9:00 do 19:00

Akademski kipar, ilustrator in animator // Razstava stripov

Več

Razstave

SPEKTAKEL: Redke in osupljive fotografije

od 13. okt 2022 do 12. feb 2023, od 9:00 do 19:00

Fotografska razstava

Več

Tematska predavanja

Jedi časov – časi jedi: Kuhinja 19. stoletja

20. okt ob 17:30

Strokovno predavanje prof. dr. Svetlane Slapšak

Več

Za otroke

Kulinarična detektivka skozi čas

od 02. nov do 04. nov 2022, od 10:30 do 13:30

Jesenske počitniške delavnice

Več

Grajske novice

Po trgatvi belpina in rdečegrajca v Grajskem vinogradu v septembru, smo danes potrgali še grozde potomke najstarejše trte na svetu – grajske žametovke.

Trgatev potomke z mariborskega Lenta

Arhitekti Majda Kregar, Edo Ravnikar ml. in Miha Kerin so nedavno na Praškem gradu prejeli Srednjeevropsko nagrado Jožeta Plečnika za prenovo in revitalizacijo Ljubljanskega gradu v letih 1969-2021

Nagrada Jožeta Plečnika za arhitekturo podeljena za prenovo Ljubljanskega gradu

Skupaj s pokrovitelji trt, sodelavci in strokovnim nosilcem – Kmetijskim inštitutom Slovenije smo bili danes deležni pete trgatve. Obetamo si lahko še en kakovosten letnik.

Peta trgatev v Grajskem vinogradu

Na sinočnji otvoritvi razstave so se zbrale različne generacije. Tisti, ki so že pred časom in tisti, ki ravno sedaj prebirajo legendarne stripe o Zvitorepcu, Lakotniku in Trdonji.

Razstava stripov Mikija Mustra na ogled v Peterokotnem stolpu
ZAVIJTE ŠE V GRAJSKO TRGOVINO!

ZAVIJTE ŠE V GRAJSKO TRGOVINO!

Zakaj? Ker sem tam jaz, Friderik. In darila z mojo krasno podobo. Vem, luštkan sem, zelo sem luštkan. Ob izhodu pokukajte desno od glavnih vrat in me obiščite.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!