Da bi številnim obiskovalcem pričarali najlepše praznično vzdušje, decembra na Ljubljanskem gradu pripravljamo niz pestrih dogodkov: koncerte v Jazz Clubu Ljubljanski grad, praznični ples, predstave za otroke, božično sveto mašo, jaslice, razstave …

Vsem tem dogodkom in živahnemu utripu v soju praznične okrasitve se pridružuje še praznični sejem na Grajskem dvorišču. Skrbno izbrana ponudba prazničnih jedi in toplih napitkov, vonj po pomarančah, vroči čokoladi, cimetu in številnih drugih začimbah, praznična linija izdelkov iz Grajske trgovine ter prijetno okolje vas bodo prepričali, da je praznični utrip nad mestom nekaj posebnega in da ga je vredno doživeti.

V soju praznične okrasitve Grajskega dvorišča bo na pročelju Stanovske dvorane zaživela prav posebna zgodba o zmaju – varuhu mesta Ljubljana, ki se je spopadel z vitezom Jurijem in izginil v podzemlje. Vabljeni na ogled avdio-vizualne atrakcije.

Ker se najlepši pogled na praznično okrašeno prestolnico odpira z Razglednega stolpa, vam priporočamo, da obisk Ljubljanskega gradu zaključite prav tam.

 

Za obisk dogodka priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.

Nazaj na seznam