Knjižnica pod krošnjami je prepoznavna in dobro obiskana parada brezplačnega branja, listanja in uživanja, priljubljena med vsemi generacijami tako domačih kot tujih obiskovalcev prestolnice.

V letu 2017 bomo na Grajskem dvorišču poleg tradicionalnega grajskega bralnega kotička pod krošnjami, pospremljenega z nedeljsko bralno glasbo v živo, uredili arhitekturni kotiček, imenovan Plečnik in arhitektura v knjigah, kjer bo zbrana literatura s področja arhitekture in področja delovanja Jožeta Plečnika. Letos namreč mineva 60 let od smrti tega priznanega slovenskega arhitekta.

210px ZPE mali barve

Za obisk knjižnice priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo.

Nedelja, 13. 8. 2017: Duo Longyka-Bertoncelj

Violinist Oskar Longyka in violončelist Sebastian Bertoncelj sodelujeta v duu od poletja 2015. Poleg pouka pri profesorjih Roku Zgoncu, Milošu Mlejniku, Vesni Stanković-Moffat ter Enricu Bronziju sta se dodatno izobraževala še na mojstrskem tečaju v Schaffhausnu (Švica) pri Wen-Sinnu Yangu, Jörgu Widmannu in Valeriju Sokolovem. Na tekmovanju Primoža Ramovša decembra 2015 sta osvojila tretjo nagrado, na Svirelu aprila 2016 pa prvo nagrado. Nastopila sta v okviru Festivala Bled, festivala Imago Sloveniae, v ciklu koncertov GM Oder ter v okviru festivala v Švici. Med drugim bosta igrala dela Honeggerja in Kodalya.

Nazaj na seznam