PikniKoncert je družinsko srečanje ob dobri glasbi, hrani in pijači. PikniKoncert je drugačna oblika preživljanja prostega časa, saj ponuja kvalitetno kulturno doživetje v prepletu s sproščenim druženjem in ekološko ozaveščenostjo.
Po dveh uspešnih festivalskih poletjih v parku Tivoli bodo letos koncerti tudi na Grajski planoti, natančneje v obrambnem jarku za obzidjem Ljubljanskega gradu. V poletnih mesecih vas vabimo, da se ob četrtkih (in izjemoma enkrat v petek) popoldne umaknete poletni vročini, se odpravite v park Tivoli pod borovce v bližini Plečnikove promenade oziroma na Ljubljanski grad, položite odejo za piknik, se sprostite in nekaj malega prigriznete ob poslušanju koncertov etna in folka. Poskrbljeno bo za odlično glasbo – za glasbo z vseh koncev sveta, tradicionalne inštrumente in različne tehnike petja. Prinesite odeje in polne košare, povabite prijatelje, ne pozabite otrok, igrač in psov ter dobre energije, da bomo vsi skupaj uživali.

V petek bo imela koncert povsem sveža avtorska zasedba multiinštrumentalista Uroša Buha. Ljubljančan, ki sicer kot bobnar in vokalist s svojim sodelovanjem redno plemeniti številne slovenske zasedbe – omeniti velja vsaj Zaklonišče prepeva, Same babe, Natriletno kolobarjenje s praho, Relight, Boštjana Gombača in Kradljivce časa – se je tokrat odločil stopiti v ospredje. Ob sebi je zbral izjemne glasbenike, s katerimi so v studiu Lotos Music v Šentjerneju posneli deset novih skladb. Zasedba BUH je jeseni 2017 lansirala prvi singel in videospot Lovim dež, junija lani pa so pri založbi Celinka izdali svoj prvenec desetih skladb. Uroš Buh se predstavlja kot avtor vseh besedil, glasbe in aranžmajev ter glavni vokalist. Ploščo so zmiksali na Hrvaškem (Studio Kramasonik) pod taktirko mojstra analogne produkcije Hrvoja Nikšića, mastering pa je podpisal glavni producent zasedbe Pink Floyd in Davida Gilmourja Andy Jackson iz Tube Masteringa v Londonu. Plošča zasedbe BUH je pri kritiki doživela odličen sprejem, v živo pa so jo prvič v celoti predstavili lani na festivalih Godibodi na Ljubljanskem gradu in na Lentu v Mariboru ter na več lokalnih nastopih. Kot zanimivost dodajmo, da je plošča razen na CD izšla tudi v butični, ročno podpisani vinilni različici, in sicer kot dvojni LP z eno ploščo v slovenskem in drugo v angleškem jeziku.

 

Zasedba:
Uroš Buh – kitara, vokal
Vid Drašler – bobni
Jošt Drašler – basovska kitara, vokal
Andraž Mazi – kitara
Ambrož Božiček – klaviature rhodes, hammond, synth
Metod Banko – akustična kitara, tolkala, vokal

V primeru dežja bo koncert prestavljen. Odpoved in datum prestavljenega koncerta bosta objavljena na spletnih straneh www.ljubljanskigrad.si, www.hisaotrok.si in na facebook.com/ljubljanacastle.com ter facebook.com/hisaotrokinumetnosti.


PikniKoncert organizira Hiša otrok in umetnosti v sodelovanju s Turizmom Ljubljana in Javnim zavodom Ljubljanski grad. Programe Hiše otrok in umetnosti sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Nazaj na seznam