PikniKoncert je družinsko srečanje ob dobri glasbi, hrani in pijači. PikniKoncert je drugačna oblika preživljanja prostega časa, saj ponuja kvalitetno kulturno doživetje v prepletu s sproščenim druženjem in ekološko ozaveščenostjo.
Po dveh uspešnih festivalskih poletjih v parku Tivoli bodo letos koncerti tudi na Grajski planoti, natančneje v obrambnem jarku za obzidjem Ljubljanskega gradu. V poletnih mesecih vas vabimo, da se ob četrtkih (in izjemoma enkrat v petek) popoldne umaknete poletni vročini, se odpravite v park Tivoli pod borovce v bližini Plečnikove promenade oziroma na Ljubljanski grad, položite odejo za piknik, se sprostite in nekaj malega prigriznete ob poslušanju koncertov etna in folka. Poskrbljeno bo za odlično glasbo – za glasbo z vseh koncev sveta, tradicionalne inštrumente in različne tehnike petja.
Prinesite odeje in polne košare, povabite prijatelje, ne pozabite otrok, igrač in psov ter dobre energije, da bomo vsi skupaj uživali.

V četrtek bo po dveletnem zatišju nastopila zasedba tAman, ki se vrača na odre s svežim repertoarjem, razširjenim na področje tradicionalne glasbe »vse od Vardarja pa do Triglava«. Z eksplozivnim bobnanjem Marjana Stanića, unikatnim basiranjem Nina de Glerie, kreativnim kitarskim slogom Luke Ropreta in karizmatičnim ženskim dvojcem, Jeleno Ždrale in Maido Džinić, na fronti z violino in vokalom, so leta 2016 v svojem prvencu tAman na svojstven način obdelali bosansko sevdalinko in makedonsko tradicionalno pesem. S svojim vrhunskim znanjem in širokim dojemanjem glasbe so tradicionalno približali urbanemu, melanholijo pretvorili v optimizem in ustvarili nov »pogled-posluh« na že tolikokrat slišane pesmi. Zasedba tAman s svojim energičnim nastopom premakne še tako statičnega poslušalca, hladnega spravi do solz ter nas tudi na odru vedno znova preseneti s svojo inovativnostjo, kreativnostjo in spontanostjo. Navduševali so nas v Cankarjevem domu na festivalu Druga godba, na strehi LGL, v Menzi pri koritu na Metelkovi, na festivalu Noči v stari Ljubljani, na Prazniku glasbe kot tudi na koncertih po republikah bivše Jugoslavije.

 

V primeru dežja bo koncert prestavljen. Odpoved in datum prestavljenega koncerta bosta objavljena na spletnih straneh www.ljubljanskigrad.si, www.hisaotrok.si in na facebook.com/ljubljanacastle.com in facebook.com/hisaotrokinumetnosti.

 

PikniKoncert organizira Hiša otrok in umetnosti v sodelovanju s Turizmom Ljubljana in Javnim zavodom Ljubljanski grad. Programe Hiše otrok in umetnosti sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Nazaj na seznam