»You've Got That Swing« je projekt posvečen swingu, zlasti tistemu, ki sta ga ustvarila in preigravala dva izmed njenih velikanov, Benny Goodman in Lionel Hampton. Koncert s spremno besedo vodje zasedbe popelje poslušalce skozi to obdobje jazza z živahnim, virtuoznim programom in s skladbami v delno posodobljenih aranžmajih.
Jazz Passengers je bolj ali manj ustaljena zasedba z avstrijskim basistom Eddiejem Luisom na čelu, ki se vsak mesec poglobi v eno izmed poglavij jazzovske zgodovine in ga s koncerti na novo predstavi karseda široki publiki z namenom pritegniti novo publiko in znova navdušiti zveste poslušalce jazza. S konceptom »Tribute to Jazz« in tematskimi koncerti, posvečenimi pomembnim jazzovskim glasbenikom, skladateljem in stilom, že dobrih osem let navdušujejo občinstvo in bogatijo kulturno dogajanje v Avstriji in širše. V avstrijsko-slovensko-srbsko-madžarski postavi je zasedba prvič nastopila leta 2013. Navdušen odziv občinstva jih je prepričal, da je s projektom vredno nadaljevati tudi v prihodnje, in tako je ta koncert del njihove, zdaj že skoraj tradicionalne zimske turneje.

Zasedba:
Vid Jamnik (vibrafon),
Miloš Milojević (klarinet),
Nobuo Watanabe (klavir),
Eddie Luis (bas),
Viktor Palić (bobni)


Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 20.00 do 00.30, glasba v živo se začne ob 21.00.

Vstopnina: 7 EUR
Cena vstopnice vključuje povratno vožnjo z vzpenjačo.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …)

Nazaj na seznam