ZASEDENO!

 

Ustvarjalna delavnica in spretnost vihtenja mečev

Vitezi so bili pogumni srednjeveški bojevniki in so živeli zelo pustolovsko in razburljivo življenje. Pred sovražniki so neustrašno branili ozemlje svojega gospodarja, se zavzemali za šibke in nemočne ter neutrudno preganjali hudodelce. Vitez pa ni mogel postati vsak. Le izbranci so se lahko udeležili viteške šole, v kateri sta bila na preizkušnji njihova pogum in dobrosrčnost, in le tisti, ki so uspešno opravili vse naložene izzive, so si na koncu prislužili viteški naziv.

Na potepu po gradu bomo izvedeli veliko zanimivosti iz življenja vitezov, kot so: kdo so bili izbranci, ki so lahko postali vitezi, kako je potekala viteška šola, kdo je bil paž in kdo oproda, kako je potekala slovesna povitezitev in kakšen je bil viteški kodeks, ki so ga morali spoštovati prav vsi vitezi. Nato pa bomo na ustvarjalni delavnici izdelali najprepoznavnejša simbola pogumnega srednjeveškega bojevnika – meč in ščit – ter se v viteški mali šoli tudi sami preizkusili v vihtenju meča.

Ustvarjalna delavnica je primerna za otroke od 6. do 10. leta in traja 90 minut.

Zbirno mesto: Most pred glavnim vhodom

Število mest je omejeno. Brezplačne vstopnice bodo na voljo od 13. maja 2019 do zasedbe prostih mest na prodajnih mestih Ljubljanskega gradu in na spodnji postaji tirne vzpenjače na Krekovem trgu. Posameznik lahko prevzame do štiri brezplačne vstopnice.

Za obisk ustvarjalne delavnice priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo. V času Grajskih dni velja za vzpenjačo enotna znižana cena povratne vozovnice.

 

Nazaj na seznam