Na vsebino
Jazz Club Ljubljanski grad

AKA Neomi

25. sep ob 20:00, Skalna dvorana, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blaganji.

AKA Neomi je ljubljanska skupina, ki je v slovenski prostor zaplavala v letu 2011 s prvim albumom Poglej ter pesmimi, kot so Odpri oči, Čudovito in Poglej.

Iz pretežno akustičnega jazz popa se je prelevila v nekaj bolj surovega. Žanrsko bi zasedbo najbolje umestili med orkestralni elektronski pop in downbeat kitarski indie-soul. 18. januarja 2020 je izšel njen novi album Beautiful Disasters, ki je bil premierno predstavljen v Kinu Šiška. Novi album skupine Neomi z imenom Beautiful Disasters je stvaritev avtorice glasbe in besedil Saše Vipotnik ter pisca aranžmajev in producenta Maria Babojelića. Pravita, da bi album žanrsko umestila v psihadelični pop. Na albumu prisluhnemo melodijam, ki gredo hitro v uho; Sašinemu prepoznavnemu zasanjanemu vokalu in Marievim edinstvenim kitarskim vložkom, hkrati pa se zvočna podoba ponekod postopoma razkraja v skoraj neprepoznaven hrup. Album nas pelje na polja grdega in lepega, skozi zvestobo in razvrat, med ljubezen in čustveno hladnost. V besedilih se Saša pogovarja s svojimi bližnjimi, z množico in kot Sapfo pogosto nagovarja svojo muzo. Zasedba Neomi od izdaje albuma Beautiful Disasters ne počiva, pripravila je že nekaj novih skladb, ki jih bomo lahko slišali tudi na Ljubljanskem gradu.

Saša Vipotnik,  pevka, avtorica besedil in pesmi
Mario Babojelić, kitarist, avtor aranžmajev
Dejan Slak, basist in klaviaturist
Igor Matković, trobentač
Marko Grubar, bobnar

Glasbena zvrst: indie

Vstopnice

Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 19.00 do 22.00. Nastopi glasbenikov se začnejo ob 20.00.
Cena vstopnice vključuje povratno vožnjo z vzpenjačo. Zadnja vožnja vzpenjače je ob 22.30.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, na www.ljubljanskigrad.si in vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

7.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.