Na vsebino
Festival sodobne avtorske in etno glasbe

Godibodi: Êdna, Vudlenderji

02. jun 2023 ob 20:00, Hribarjeva dvorana, Ljubljanski grad

Tridnevna festivalska vstopnica

Pohiti in si zagotovi svojo festivalsko vstopnico po ceni 18 EUR!

Festival sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi je že od leta 2008, od svoje prve izvedbe, sopomenka za kakovostno glasbo ter za celovito koncertno doživetje, ki vseskozi odpira prostor sveži in še ne uveljavljeni slovenski glasbi. Edinstven glasbeni projekt je v minulih letih delovanja pod taktirko Janeza Dovča, vsestranskega glasbenika in umetniškega vodje festivala, in v produkciji Ljubljanskega gradu povezal številne vrhunske slovenske glasbenike.
Letošnji šestnajsti festival bo potekal v prvih junijskih dneh s koncerti naslednjih zasedb: Vsa in Kristijan Krajnčan, Barfolk, Ědna, Vudlenderji, Jani Hace z gosti, Leopold I. in Drügi

Drugi festivalski dan se bosta predstavili zasedbi Êdna in Vudlenderji.

Êdna je prekmursko-štajerska skupina izkušenih glasbenikov, ki je zapisana križanju tradicionalnih ljudskih pesmi iz Prekmurja in Porabja s sodobnim, svežim pridihom. Pred petimi leti so izdali debitantski album z naslovom – Ajnc, cvaj, draj, na katerem je devet raznolikih skladb, z različno tematiko: domovinsko, bivanjsko, ljubezensko. Delujejo že deveto leto. Letos pripravljajo glasbeni album, ki bo ljubezensko obarvan.
Zasedba se je že predstavila v slovenskem paviljonu na svetovni razstavi EXPO v Milanu, po različnih festivalih v Sloveniji, Grazer Sprachenfestu v Avstriji, večkrat tudi v Porabju.
Êdna je tudi nagrajenka razpisa Ljudska je kul, ki ga je objavil Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (2016), sodelovala je v dokumentarnem filmu Med Muro in Rabo (2022) in bila gostja programa Prvi, Radia Slovenija, kjer je v oddaji Prva vrsta tudi v živo zaigrala.

Zasedba:
Tjaša Cigut – vokal, klavir
Luka Sraka – kitara
Luka Ščavničar – kontrabas
Jasmina Dajčman – saksofon
Blaž Korez – tolkala

Vudlenderji vas bodo popeljali skozi edinstveno glasbeno pokrajino z naborom lastnih avtorskih skladb. Te na eni strani sprožajo izbruhe nostalgije po zlatih časih zimzelenih melodij in swinga, na drugi strani pa navdajajo z občutkom svežine in hudomušnosti, čemur botruje široka paleta izvirnih domislic, ki vas zagotovo ne bo pustila praznih.
Skupino Vudlenderji sestavljajo profesionalni glasbeniki z izkušnjami na področju klasične glasbe ter tudi jazza in zabavne glasbe. Ustanovljena je bila s ciljem ustvarjanja in poustvarjanja kakovostnih skladb v slovenskem jeziku. Leta 2017 so se Vudlenderji predstavili na Melodijah morja in sonca, leto kasneje so si kot zmagovalci prislužili snemanje spota na Sazasovem natečaju Spotvizija, v letu 2019 so se uvrstili na Slovensko popevko, kjer so dosegli drugo mesto in nagrado za najboljše besedilo ter dodali še nastop na Slovenski popevki leta 2021, kjer so prejeli nagrado za najboljše besedilo festivala.
Jeseni leta 2021 je luč sveta ugledal njihov prvi album z naslovom ˝Si ti tisti˝.
Ustanovitelj zasedbe ter avtor vseh besedil in glasbe je Tomaž Hostnik.

Zasedba:
Tomaž Hostnik – klavir, vokal
Maša But – vokal
Matic Plemenitaš – kitara
Žiga Vešligaj – saksofon
Jaka Krušič – bas
Gregor Hrovat – tolkala

https://vudlenderji.com/skupina/

 

Sponzor:

Triglav Zascitni+znak Triglav2

Medijski partner:

RAS logo kvadrat PRVI

Vstopnice

Vstopnina: 9 EUR

Tridnevna festivalska vstopnica: 18 EUR.

Vstopnica za koncert vključuje povratno vozovnico za vzpenjačo, ki na dan koncerta obratuje do 22.30.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Vstopnina (dnevna) 9.00 €
Tridnevna festivalska vstopnica 18.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.