Na vsebino
Festival sodobne avtorske in etno glasbe

Godibodi: Toj'To & JAZOO

04. jun ob 20:00, Hribarjeva dvorana, Ljubljanski grad

Vstopnina: 9 EUR
Tridnevna festivalska vstopnica: 18 EUR.    

Vstopnica za koncert vključuje povratno vozovnico za vzpenjačo, ki na dan koncerta obratuje do 22.30.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Festival sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi je že od leta 2008, od svoje prve izvedbe, sopomenka za kakovostno glasbo ter za celovito koncertno doživetje, ki vseskozi odpira prostor sveži in še ne uveljavljeni slovenski glasbi. Edinstven glasbeni projekt je v minulih letih delovanja pod taktirko Janeza Dovča, vsestranskega glasbenika in umetniškega vodje festivala in v produkciji Ljubljanskega gradu, povezal številne vrhunske slovenske glasbenike.

Letošnja petnajsta izvedba festivala se bo odvila v prvih junijskih dneh s koncerti naslednjih zasedb: Popevke in Pravljice s Klaro Veteršek in Urško Supej, AKA Neomi, Zajtrk, Noreia z Janijem Kovačičem in Lauro Krajnc, Toj'To in Jazoo.  

Tretji festivalski dan se bosta predstavili zasedbi Toj'To in JAZOO.

Toj'to se je zbrala konec poletja leta 2019, ko je v studiu Metro posnela material za svoj predstavitveni EP Dobri ljudje; v petih skladbah poetičnega rocka je čutiti vpliv jazza, fusiona, t. i. glasbe sveta ter bluesa. V tej glasbi se srečujejo izkušnje z mladostjo. Po dokončani postprodukciji je predstavitev nosilca zvoka preprečila pandemična kriza – tja do zime 20/21, ko se je naslovna skladba Dobri ljudje že začela pojavljati v medijih. A prav zares bosta projekt in skupina zaživela ravno na festivalu, ko bodo na koncertu razen posnetih skladb predstavili še nekaj drugih.

Zasedba:

Miklavž Miki Ašič – vokal, bas kitara, klaviature
Janez Jani Kovačič – vokal, orglice, tolkala  
Matic Ašič – kitara
Sergej RunJoe Ranđelović – vokal, bobni
Boris Romih – tolkala, priredbe
in posebni gost Lado Jakša – klaviature, vokal     


JAZOO ne popušča – dela 25/7! V zadnjih, po marsičem prelomnih dveh letih so člani zasedbe Jazoo skoraj presegli sami sebe: posneli so v živo tri videospote, v tretjem poskusu uspešno izvedli projekt LandEscapes (koncert ob sončnem vzhodu na 1.700 m visoki Uršlji gori), obeležili 25. obletnico delovanja z velikim koncertom z gosti v domačem Slovenj Gradcu ter za piko na i izdali še svoj že sedmi avtorski album z naslovom: 25/7. Digitalno različico albuma in nove skladbe so predstavili konec lanskega leta, ko so, prav tako z gosti, nastopili na festivalu Jazz Ravne. Prav gostje glasbo JAZOO postavljajo na še višjo raven. K sodelovanju so povabili kitarista in trobilno sekcijo ter s tem svoji glasbi dodali širino in razsežnost. Skoraj desetčlanska zasedba, sestavljena povečini iz Korošcev, bo na festivalu Godibodi predstavila izbor del iz minulih 25 let,  skladbe z novega albuma ter nekaj novosti, izvedenih s podporo gostov. Koncert za skupino JAZOO pomeni reprizo promocije zadnjega albuma, odprtje koncertne sezone 2022/23 ter nadaljevanje praznovanja visokega jubileja. Redke so zasedbe, ki bi si po 25 letih neprekinjenega delovanja še drznile raziskovati zvočne zmogljivosti in bi ostajale eksperimentalno naravnane, a še vedno znotraj meja poslušljivega etnojazza, kamor se uvršča JAZOO.

Zasedba:
Tomaž Pačnik – klaviature, harmonika
Matjaž Mlakar – saksofon, klarinet
Katja Stare – flavta, saksofon, vokal
David Novak – basovska kitara
Danijel Hartman – bobni, tolkala

Gosti:
Matevž Špegel Štaher – kitara
Luka Krof – trobenta
Žan Plohl – pozavna
Gregor Šteharnik – saksofonProsimo da spoštujete priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja okužb s covidom-19.

Sponzor festivala:

BTC CITY LOGO 2019 CMYK 01

Vstopnice

Dnevna vstopnica 9.00 €
Tridnevna festivalska vstopnica 18.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.