Na vsebino
Jazz Club Ljubljanski grad

Jure Slapar kvartet

16. feb 2024 ob 20:00, Skalna dvorana, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blagajni.

Jure Slapar je eden izmed bolj dejavnih slovenskih kitaristov – tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Po končanem Konservatoriju za glasbo v Ljubljani je svoje izobraževanje nadaljeval na baselski akademiji Jazzcampus in diplomiral na Berlinski univerzi za umetnost. Svoje znanje je dopolnjeval pod mentorstvom svetovno priznanih mojstrov, kot so: Lionel Loueke, Wolfgang Muthspiel, Aydin Esen, Alex Sipiagin, Kurt Rosenwinkel, Peter Bernstein, David Friedman in drugi. V sezoni 2023/24 je bil izbran med člane prestižnega programa/zasedbe FocusYear v Baslu. Je prejemnik več nagrad na tekmovanjih Temsig. Redno nastopa z različnimi zasedbami doma in na tujem. Večkrat je nastopil kot solist z Big Bandom RTV Slovenija, imel pa je tudi čast deliti si oder s priznanim pianistom Aydinom Esenom.
Jure Slapar kvartet sestavljajo odlični slovenski glasbeniki.

Pričakujete lahko energično glasbeno poslastico večinoma izvirnih skladb, ki črpajo iz povezav različnih žanrov, vse od jazza do rocka, pa tudi hip hopa.

 


Zasedba:
Jure Slapar – kitara
Jošt Lampret – bas
Oto Gvardjančič – klaviature
Gaj Bostič – bobni

Glasbena zvrst: jazz/fusion

Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 19.00 do 23.00, glasbeniki nastopijo ob 20.00.

Sponzor:
Triglav Zascitni+znak Triglav2

Vstopnice

Vstopnina: 9 EUR

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Več informacij na 01 306 42 93 ali info-center@ljubljanskigrad.si.

Na dan koncerta je vstopnice mogoče kupiti v Vstopnem paviljonu in na spodnji postaji vzpenjače do 20.45. Vstopnica za koncert vključuje povratno vozovnico za vzpenjačo, ki na dan koncerta obratuje do 23.00.

9.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.