Na vsebino
Jazz Club Ljubljanski grad

Sunnysiders

09. feb ob 20:00, Skalna dvorana, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blagajni.

Sunnysiders sta kot avtorski bluesovski duo ustanovila pevec, kitarist, orgličar in skladatelj Boris Hrepić Hrepa, bolj znan kot basist in soustanovitelj Daleke obale, ter pevka in kitaristka Antonija Vrgoč Rola. Leta 2011 so zastopali Hrvaško na 27. mednarodnem bluesovskem izzivu v Memphisu, največjem svetovnem tekmovanju bluesovskih glasbenikov, in se uvrstili v polfinale. Po Memphisu so bend razširili in posneli tri albume: 2011. License to Blues (nominacija za porin), 2016. 10 kartolina z daljne obale in 2017. Click play (dobitnik nagrade Fender za najboljši bluesovski album v sezoni). Oder so si delili z Johnnyjem Winterjem, Ano Popović, Ericom Sardinasom, Ericom Nodenom in Joejem Filiskom, Normanom Beakerjem. Njihov zadnji album The Bridges, ki so ga izdali pri založbi Dancing Bear leta 2020 ob desetletnici delovanja skupine, je prejel 40 odličnih kritik na domačih in predvsem tujih portalih in v bluesovskih revijah. The American Roots Music Report je The Bridges uvrstil med sto najboljših bluesovskih albumov leta 2020.

Sunnysidersi so oktobra letos izdali peti album - 27 Stitches, ki je že sedem tednov zapored na ameriški lestvici Top 50 Contemporary Blues Roots Music Report-a.
Vrti se na blues radio postajah po celem svetu in je prejel že številne odlične kritike. Koncert v Ljubljani bo prvi koncert na katerem bodo Sunnysidersi promovirali novi album.

 

 


Zasedba:
Antonija Vrgoč Rola - vokal, tolkala
Boris Hrepić Hrepa - vokal, akustična kitara, orglice
Luka Banić Bane - električna kitara
Tomi Novak - bas
Miha Vlah – bobni

Glasbena zvrst: blues

Jazz Club Ljubljanski grad je odprt od 19.00 do 23.00, glasbeniki nastopijo ob 20.00.

Sponzor:
Triglav Zascitni+znak Triglav2

Vstopnice

Vstopnina: 9 EUR

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).

Več informacij na 01 306 42 93 ali info-center@ljubljanskigrad.si.

Na dan koncerta je vstopnice mogoče kupiti v Vstopnem paviljonu in na spodnji postaji vzpenjače do 20.45. Vstopnica za koncert vključuje povratno vozovnico za vzpenjačo, ki na dan koncerta obratuje do 23.00.

9.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.