Na vsebino
Film pod zvezdami

Varuhi formule

13. jul 2024 ob 21:30, Grajsko dvorišče, Ljubljanski grad

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blagajni.

Varuhi formule (Čuvari formule)
Dragan Bjelogrlić, Srbija / Slovenija / Črna gora / Severna Makedonija, 2023, 120'
igrajo: Alexis Manenti, Radivoje Bukvić, Jérémie Laheurte, Olivier Barthélémy

 

Piše se leto 1958, hladna vojna je na vrhuncu. Skupino jugoslovanskih znanstvenikov, ki so bili med domnevnim sestavljanjem atomske bombe v jedrskem reaktorju Vinča pri Beogradu izpostavljeni smrtonosnemu odmerku sevanja, pošljejo na zdravljenje v Pariz. Priznani zdravnik Georges Mathé predlaga revolucionaren eksperiment: prvo presaditev kostnega mozga v zgodovini ... Film je prejel nagrado občinstva na Sarajevskem filmskem festivalu.

 

SPLOŠNI POGOJI NAKUPA VSTOPNIC FILMA POD ZVEZDAMI 2024 (PDF)

Vstopnice

INFORMACIJE

Filmi so predvajani v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi.

VSTOPNICE
Cena vstopnice: 6 €; predpremiere in premiera: 7 €. Dodatnih popustov ni. Rezervacije vstopnic niso mogoče.

Gibalno ovirana oseba na vozičku in njen spremljevalec sta upravičena do brezplačne vstopnice, ki jo je mogoče prevzeti na dan projekcije. Več informacij na www.ljubljanskigrad.si.

PRODAJNA MESTA
Blagajna Kinodvora (vsak dan uro pred začetkom prve predstave v Kinodvoru)
+ 386 1 239 22 17
blagajna@kinodvor.org

Blagajna vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu in spodnja postaja vzpenjače (odprto vsak dan od 9. ure)
+ 386 1 306 42 93
info-center@ljubljanskigrad.si

Spletni nakup prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si; tudi na Petrolovih bencinskih servisih, v Kompasovih poslovalnicah po Sloveniji itd.

ODPOVED PROJEKCIJE
V primeru dežja ali slabe vremenske napovedi projekcija odpade. Nadomestna projekcija bo naslednji dan ob 21:00 v Kinodvoru. V primeru odpovedi predpremiere ali premiere bosta v Kinodvoru dve nadomestni projekciji.

Vstopnice odpovedane projekcije lahko zamenjate za:
    vstopnice nadomestne projekcije: pri blagajni Kinodvora do zapolnitve dvorane (opozorilo: dvorana Kinodvora ima 188 sedežev, dvorišče Ljubljanskega gradu pa 960);
    vstopnice druge projekcije Filma pod zvezdami (razen za predpremiere in premiero): pri blagajni vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu in spodnji postaji tirne vzpenjače (vstopnice odpovedane predpremiere ali premiere lahko zamenjate samo za vstopnice druge predpremiere ali premiere);
    vračilo kupnine: na mestu nakupa do vključno 26. avgusta 2024. Po tem datumu menjava vstopnic za kupnino ne bo več mogoča.

Informacija o odpovedi predstave bo objavljena na spletnih straneh www.ljubljanskigrad.si in www.kinodvor.org do 19. ure.

DOSTOP DO LJUBLJANSKEGA GRADU
Grajski grič je zelena oaza nad mestom, zato obiskovalce vabimo, da za prihod na Ljubljanski grad izberejo trajnostno naravnane načine. Priporočamo uporabo vzpenjače (za obiskovalce Filma pod zvezdami velja znižana cena 4,5 €), električnega vlakca Urban, prihod po eni izmed pešpoti ali s kolesom.

NE SPREGLEJTE IN SI PRED FILMOM OGLEJTE:
fotografsko razstavo Jake Ivančiča Slovenija: Simfonija razgledov, razstavo risoromana Pabla Auladella Izgubljeni raj Johna Miltona ter prostorsko postavitev Ane Lazovski Čarobnost klobučarstva. Na ogled do 20. ure.

GOSTILNA NA GRADU
V času Filma pod zvezdami vas bodo v prenovljeni Gostilni na Gradu z vrhunskimi jedmi razvajali Jezerškovi kuharski mojstri, dobitniki Michelinovega priznanja Bib Gourmand. Prepustite se čarobnemu trenutku in odpotujte v filmski svet v družbi tisočerih okusov.
+386 8 205 19 31
ljubljanskigrad@jezersek.si
www.jezersek.si

RESTAVRACIJA STRELEC
V stolpu Strelcev izjemni kuharski mojster, chef Igor Jagodic, kreira visoko kulinarično ponudbo, ki so jo zaokrožili v Michelinovo zvezdico.
+386 31 687 648
info@restavracija-strelec.si

GRAJSKA VINOTEKA
Ob čarobnem sončnem zahodu na terasi z najlepšim razgledom nad mestom preizkusite spajanje izvrstnih slovenskih vin iz vseh treh vinorodnih dežel z vrhunsko lokalno kulinariko.
+386 41 433 625
info@grajskavinoteka.si

6.00 €
Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.