Na vsebino

Friderik in lov na zaporniško številko

Igriv družinski izlet v zeleni oazi nad mestom, ki ponuja priložnost za raziskovanje Ljubljanskega gradu in Grajskega griča skozi Friderikove naloge in izzive. Vrečo na hrbet in podajte se na nepozabno doživetje! Ugotovite zaporniško številko Erazma Predjamskega ter si prislužite Friderikovo nagrado!

Že imate svojo vstopnico?

Kupite vstopnico kar na spletu, na vznožju vzpenjače ali na grajski blagajni.

Enotna cena (1-6 oseb): 24,00 EUR

Primerno za otroke od 6 do 11 let.

Kaj lahko pričakujete?

Aktivno raziskovanje Grajskega griča in z njim povezane zgodovine – skozi zanimive Friderikove naloge in izzive! Se sprašujete, kdo je Friderik? To je najstarejši prebivalec Ljubljanskega gradu, pozna tako vsak njegov kamen kot tudi njegove prebivalce, pa tudi zapornike, ki so prestajali kazen v grajskih ječah. Enemu od njih je pomagal pobegniti, saj ve za skrivni izhod iz gradu. Kaj natančno se je zgodilo, pa boste izvedeli, ko boste ugotovili njegovo zaporniško številko.

INFORMACIJE

Štart in cilj
Info center
Trajanje
90 do 120 minut
Jezik slovenski, angleški
Cena (1 do 6 oseb, primerno za otroke od 6 do 11 let) 24,00 EUR

OPOMBA: Kavcijo v višini 20 EUR dobite nazaj ob vračilu vreče. Izvajanje nalog in igra z rekviziti je na lastno odgovornost! Otroci morajo biti v spremstvu staršev ali drugih polnoletnih oseb. Ne velja za organizirane skupine.

Potek igre

Pustolovščina se začne in konča v Info centru. Tam ekipa prevzame Friderikovo vrečo, v kateri se nahajajo naloge, izzivi, rekviziti … Med izvajanjem nalog je treba ugotoviti šestmestno zaporniško številko, ki jo ob koncu igre prinesete nazaj v Info center, kjer vas čaka nagrada.

Na preizkušnji bodo vaša gibčnost, bistroumnost in iznajdljivost, saj boste morali samostojno opraviti Friderikove naloge, slediti njegovim stopinjam in se soočiti z izzivi, ki jih je pripravil.

Podajte se na nepozabno doživetje!

Vstopnice

  VSTOPNICA
Enotna cena (1-6 oseb) 24,00 €

Primerno za otroke od 6 do 11 let.

Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.

Kontakt

Info center

01 306 42 93

051 381 690

info-center@ljubljanskigrad.si

ZAVIJTE ŠE V GRAJSKO TRGOVINO!

ZAVIJTE ŠE V GRAJSKO TRGOVINO!

Zakaj? Ker sem tam jaz, Friderik. In darila z mojo krasno podobo. Vem, luštkan sem, zelo sem luštkan. Ob izhodu pokukajte desno od glavnih vrat in me obiščite.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!