Na vsebino

Grajski pobeg

Ste za izvirno grajsko pustolovščino? Odlična priložnost za malo drugačno druženje s prijatelji ali sodelavci v slikovitem okolju Ljubljanskega gradu. Podajte se na misijo reševanja slavnega zmaja – z nekaj znanja, sreče in ukane ga boste zagotovo našli. Zabavno bo!

Kaj lahko pričakujete?

Napeta pustolovska igra z elementi igre »escape room«, v kateri boste spoznavali zgodovino in se zabavali. Čaka vas pet zabavnih preizkušenj, v katerih boste spoznali mestno zgodovino, se nadvse zabavali in morda celo rešili zmaja – prav tistega zmaja, varuha mesta, ki se je po spopadu z vitezom Jurijem udrl v zemljo. Vse kaže, da meščani zmaja pogrešajo, kajti njegove podobe najdete v mestnem grbu in na zastavi, na Zmajskem mostu, na registrskih tablicah Ljubljane, na pokrovih kanalov, na stopnicah grajskega stolpa ... Nastopa v pravljicah in pesmih, je simbol in maskota športnih klubov, saj ponazarja moč in veličino. Toda: kam je izginil?

Nekega dne se je med obnavljanjem gradu nenadoma odprlo globoko brezno. Iz njega se je občasno pokadilo. Ugledni raziskovalci z vsega sveta so na kraj dogodka pripeljali najsodobnejše aparature in te so neznansko globoko zaznale šibek utrip življenja. Je morda na dnu brezna zmaj?

A le kdo bi ga lahko oživil? Nalogi je lahko kos le najplemenitejši, najiznajdljivejši, najbolj pošten, najpogumnejši in najbolj predani vitez. Ste morda prav vi tisti, ki boste v petih zmajskih preizkušnjah dokazali, da ste dovolj pogumni in da v vaših žilah teče plemenita kri? A pozor: časa imate le eno uro!

INFORMACIJE

Trajanje do 60 minut
Izhodišče Info center na Gradu
Jeziki slovenski, angleški, italijanski, nemški
Cenik Ostale možnosti grajskih vstopnic si lahko ogledate tukaj.

Opomba: igra se igra z igralnim načrtom in medaljonom, ki ju dobite v zameno za kavcijo, in s podpisom strinjanja s splošnimi pogoji. Otroci igrajo v spremstvu staršev ali drugih polnoletnih oseb.

Potek igre

Interaktivna igra se začne in konča v Info centru. Tam ekipa po seznanitvi s splošnimi pogoji dobi igralni načrt in medaljon. Ekipo sestavljajo od dva do štirje igralci, ki morajo najpozneje v eni uri v različnih prostorih znotraj grajskega obzidja rešiti pet ugankarskih viteških preizkušenj in se prebiti do raziskovalnega tabora. Tam jih čaka zadnja, najpomembnejša preizkušnja: oživljanje zmaja. Uspe lahko le najboljšim.

Ena ura, ena ekipa, en cilj: oživiti zmaja!

Pogled na Ljubljanski grad z dronom. Foto: arhiv LG

Urniki

 

VSAK DAN
med 9.00 in 16.00

Priporočamo rezervacijo termina.

Vstopnice

Igra z elementi "escape rooma" (2-4 igralci v skupini) in Grajska vstopnica

Odrasli 16,00 € 20,00 €
  VSTOPNICA VSTOPNICA IN VZPENJAČA

Otroci mlajši od 7 let v spremstvu staršev (ne velja za organizirane skupine): brezplačno.

Prihrani s kartico Royal!

Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.

Kontakt

Info center

01 306 42 93

051 381 690

info-center@ljubljanskigrad.si

PO RAZISKOVANJU LAČNI?

PO RAZISKOVANJU LAČNI?

Z našega gradu res ne smete oditi lačni. Nikar ne hitite, čakata vas dve odlični restavraciji, prijetna Grajska kavarna in Grajska vinoteka. Uh, zdaj sem še jaz postal lačen …

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!