Grajski pobeg

Ste za izvirno grajsko pustolovščino? Odlična priložnost za malo drugačno druženje s prijatelji ali sodelavci v slikovitem okolju Ljubljanskega gradu. Podajte se na misijo reševanja slavnega zmaja – z nekaj znanja, sreče in ukane ga boste zagotovo našli. Zabavno bo!

Kaj lahko pričakujete?

Napeta pustolovska igra z elementi igre »escape room«, v kateri boste spoznavali zgodovino in se zabavali. Čaka vas pet zabavnih preizkušenj, v katerih boste spoznali mestno zgodovino, se nadvse zabavali in morda celo rešili zmaja – prav tistega zmaja, varuha mesta, ki se je po spopadu z vitezom Jurijem udrl v zemljo. Vse kaže, da meščani zmaja pogrešajo, kajti njegove podobe najdete v mestnem grbu in na zastavi, na Zmajskem mostu, na registrskih tablicah Ljubljane, na pokrovih kanalov, na stopnicah grajskega stolpa ... Nastopa v pravljicah in pesmih, je simbol in maskota športnih klubov, saj ponazarja moč in veličino. Toda: kam je izginil?

Nekega dne se je med obnavljanjem gradu nenadoma odprlo globoko brezno. Iz njega se je občasno pokadilo. Ugledni raziskovalci z vsega sveta so na kraj dogodka pripeljali najsodobnejše aparature in te so neznansko globoko zaznale šibek utrip življenja. Je morda na dnu brezna zmaj?

A le kdo bi ga lahko oživil? Nalogi je lahko kos le najplemenitejši, najiznajdljivejši, najbolj pošten, najpogumnejši in najbolj predani vitez. Ste morda prav vi tisti, ki boste v petih zmajskih preizkušnjah dokazali, da ste dovolj pogumni in da v vaših žilah teče plemenita kri? A pozor: časa imate le eno uro!

INFORMACIJE

Trajanje do 60 minut
Izhodišče Info center na Gradu
Jeziki slovenski, angleški, italijanski
Cenik
Ostale možnosti grajskih vstopnic si lahko ogledate tukaj.

Opomba: igra se igra z igralnim načrtom in medaljonom, ki ju dobite v zameno za kavcijo, in s podpisom strinjanja s splošnimi pogoji. Otroci igrajo v spremstvu staršev ali drugih polnoletnih oseb.

Potek igre

Interaktivna igra se začne in konča v Info centru. Tam ekipa po seznanitvi s splošnimi pogoji dobi igralni načrt in medaljon. Ekipo sestavljajo od dva do štirje igralci, ki morajo najpozneje v eni uri v različnih prostorih znotraj grajskega obzidja rešiti pet ugankarskih viteških preizkušenj in se prebiti do raziskovalnega tabora. Tam jih čaka zadnja, najpomembnejša preizkušnja: oživljanje zmaja. Uspe lahko le najboljšim.

Ena ura, ena ekipa, en cilj: oživiti zmaja!

Ljubljanski grad z dronom hi res september 2019 13 2

Urniki

Priporočamo rezervacijo termina.

JAN, FEB, MAR, NOV vsakih 10 minut med 10.00 in 16.00
APR, MAJ, OKT vsakih 10 minut med 9.00 in 18.00
JUN, JUL, AVG, SEP vsakih 10 minut med 9.00 in 19.00
DEC vsakih 10 minut med 10.00 in 18.00

Vstopnice Vstopnice

Igra z elementi "escape rooma" (2-4 igralci v skupini) in Grajska vstopnica

  VSTOPNICA VSTOPNICA IN VZPENJAČA
Odrasli 13,00 € 15,00 €

Otroci mlajši od 7 let v spremstvu staršev (ne velja za organizirane skupine): brezplačno.

Prihrani s kartico Royal!
Prihrani s kartico Royal!

Obiskovalcem Ljubljanskega gradu prinaša kartica 10 % popust pri nakupu vstopnic za prireditve in vodene oglede.

Kontakt Kontakt

Info center

01 306 42 93

051 381 690

info-center@ljubljanskigrad.si

PO RAZISKOVANJU LAČNI?

PO RAZISKOVANJU LAČNI?

Z našega gradu res ne smete oditi lačni. Nikar ne hitite, čakata vas dve odlični restavraciji, prijetna Grajska kavarna in Grajska vinoteka. Uh, zdaj sem še jaz postal lačen …

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!