Na vsebino

Klasični vodeni ogledi

Užitek se je samo sprehajati po gradu za nosom. Nekatere zanimivosti in prostore pa lahko obiščete le, če se pridružite našim vodenim ogledom. Izkušeni vodniki vam bodo razkrili nekaj skritih kotičkov in osvetlili zgodovinske podrobnosti gradu. Vedno je vredno prisluhniti zgodbam izza grajskih zidov, ki še danes burijo domišljijo.

Kaj lahko pričakujete?

Podroben ogled gradu z grajskim vodnikom, ki vam bo predstavil vse najzanimivejše prostore gradu in povedal zanimivosti iz zgodovinskega dogajanja.

INFORMACIJE

Cenik Ostale možnosti grajskih vstopnic si lahko ogledate tukaj.
Urnik Vse dni v letu po predhodnem dogovoru.
Trajanje 60 minut
Izhodišče most pred glavnim vhodom
Jeziki slovenski, angleški, nemški, italijanski, francoski, španski, ruski, hrvaški

Potek ogleda

Poleg ogleda zunanjega vodnjaka in zanimivega načina pridobivanja vode z začetka 19. stoletja si boste lahko ogledali tudi ostale grajske znamenitosti: ostanke starega Spanheimskega gradu, potomko najstarejše trte na svetu, ječo na prostem, Erazmovo ječo in kaznilniške samice, v katerih je prikazana vloga gradu v 19. in v začetku 20. stoletja.

Svojo zgodbo imata tudi Peterokotni stolp, danes razstavni prostor, in grajska kapela sv. Jurija z edinstveno baročno grbovno poslikavo.

Obiskali boste tudi Virtualni grad in se povzpeli do Razglednega stolpa, ki ponuja najlepši razgled na Ljubljano in okolico.

Samostojno si lahko ogledate še stalne razstavne postavitve Slovenska zgodovina, Lutkovni muzej in Grajsko orožje.

Vstopnice

Klasični vodeni ogledi so po predhodni najavi mogoči vse dni v letu. Potrebna je predhodna rezervacija termina na enega izmed spodnjih kontaktov. Rezervacije sprejemamo najmanj pet delovnih dni pred želenim terminom.

16 do 30 oseb 12,50 € 15,50 €
Klasični vodeni ogled (cena na osebo) VSTOPNICA VSTOPNICA IN VZPENJAČA
2 do 5 oseb 25,00 € 31,00 €
6 do 15 oseb 18,75 € 23,25 €
Notranjost Peterokotnega stolpa, pogled proti stropu. Foto: arhiv LG

Veselimo se vašega klica

Virtualni grad

01 232 99 94

041 732 654

virtualni-grad@ljubljanskigrad.si

STOP! NEKAJ JE TREBA POJESTI!

STOP! NEKAJ JE TREBA POJESTI!

Ko boste načrtovali obisk gradu, upoštevajte tudi svoj želodec. To si vendar zasluži! Peljite ga v Gostilno na Gradu, v restavracijo Strelec na kosilo ali večerjo ali pa v Grajsko vinoteko na prigrizek.

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!