Na vsebino

Slovenska zgodovina

Vabljeni, da se sprehodite po pestri preteklosti našega glavnega mesta in države. Ko želite bistvo slovenske in ljubljanske zgodovine doživeti na enem mestu, pridite na grad in obiščite stalno razstavo Slovenska zgodovina. Izvedeli boste, kdo, kako in kdaj je sooblikoval našo zgodovino do današnjega dne. Podajte se na popotovanje v preteklost, zagotovo vas bo na njem čakalo tudi veliko presenečenj.

Kaj lahko pričakujete?

Drobci naše zgodovine, ki jih boste videli, otipali in slišali na razstavi, so le nekateri izmed mnogih, ki jih lahko najdete po muzejih, razstaviščih in prizoriščih širom Slovenije. Tukaj in zdaj so zato, da vas povabijo na pot po naši deželi in njenih zgodbah. Današnje ozemlje Slovenije je s svojo izjemno lego, na križišču naravnih poti med Alpami, Jadranom in Panonijo, že od najstarejših obdobij stičišče različnih kultur in ljudstev, ki so nam s svojimi dejanji in načinom življenja zapustili bogato dediščino. Razstavo si je mogoče ogledati tudi s pomočjo sistema avdiovodenja po Ljubljanskem gradu.


Vodeni ogled po razstavi

Vodeni ogled po razstavi je mogoč po najavi. Zaradi manjših razstavnih prostorov je velikost skupine omejena na 20 oseb. V primeru večje skupine priporočamo kombinacijo s kakšnim drugim programom iz naše ponudbe. Razstava je sodobno zasnovana, s pomočjo fotografij in dotika predmetov pa se obiskovalci še nazorneje seznanijo s takratnim časom.

INFORMACIJE

Cenik
Ostale možnosti grajskih vstopnic si lahko ogledate tukaj.
Urnik Vse dni v letu po predhodnem dogovoru.
Trajanje 60 minut
Izhodišče most pred glavnim vhodom
Jeziki slovenščina, angleščina oz. po dogovoru

Potek ogleda

Na sodobno zasnovani razstavi se boste prek fotografij in dotikanja predmetov nazorno seznanili s preteklimi obdobji. Odločite se lahko za individualno ali skupinsko vodenje po razstavi ali pa si jo ogledate samostojno s pomočjo avdiovodnika.

Na vodenem ogledu vas bo vodnik popeljal po sodobno zasnovani razstavi, s pomočjo fotografij in dotika predmetov pa se boste še nazorneje seznanili s takratnim časom.

Slika slovenska

Vstopnice

Vodeni ogledi po Slovenski zgodovini so po predhodni najavi mogoči vse dni v letu. Potrebna je predhodna rezervacija termina na enega izmed spodnjih kontaktov. Rezervacije sprejemamo najmanj pet delovnih dni pred želenim terminom.

Dijaki, študentje, upokojenci 30,00 € (na skupino)
Doplačilo k osnovni vstopnici za vodeni ogled po razstavi Slovenska zgodovina VSTOPNICA
Odrasli 35,00 € (na skupino)

Odpiralni časi

Več TUKAJ.

Veselimo se vašega klica

Virtualni grad

01 232 99 94

041 732 654

virtualni-grad@ljubljanskigrad.si

PO RAZISKOVANJU LAČNI?

PO RAZISKOVANJU LAČNI?

Z našega gradu res ne smete oditi lačni. Nikar ne hitite, čakata vas dve odlični restavraciji, prijetna Grajska kavarna in Grajska vinoteka. Uh, zdaj sem še jaz postal lačen …

Spoznaj Friderika, grajsko podgano!