Na vsebino

Jararaja in Eugen Indjic na Ljubljanskem gradu

02. april 2013
Eugen Indjic


Aprila na Ljubljanskem gradu nadaljujemo z glasbenima cikloma Janez Dovč z gosti in Zvoki klasike.


»Desetletje«
je naslov drugega koncerta iz cikla Janez Dovč z gosti na Ljubljanskem gradu. Jara rajali bomo z glasbeno zasedbo Jararaja, ki jo sestavljajo: Gregor Budal, Vasilij Centrih, Janez Dovč in Petra Trobec. Jararaja je pred desetletjem nastala iz ljubezni do glasbe in rajanja. Akustični in za slovensko ljudsko izročilo značilni sestav, je glasbeni izraz oblikoval pod močnim vplivom ljudskih godb. Kljub temu bi zvok, ki je danes sinonim za jara rajanje, težko označili zgolj kot etno. Svobodnjaški duh članov zasedbe se namreč enako dobro počuti tudi v rocku in jazzu. Gosta koncerta, na katerem bo skupina Jararaja obeležila prvih deset let delovanja bosta Sergej Ranđelović in Gregor Volk. Koncert bo v torek, 16. aprila 2013, ob 19. uri v Kazematah na Ljubljanskem gradu. Vstopnina je 10,00 € oz. 7,00 € za študente, dijake in upokojence.

Mojster črno-belih tipk Eugen Indjic pa bo gost drugega koncerta glasbenega cikla Zvoki klasike na Ljubljanskem gradu. Ker se njegova posebna muzikalna izpoved napaja zlasti v romantični klavirski literaturi, saj je pravi glasbeni poet in velik interpret zlasti Chopina in Schuberta (katerih dela bomo ob F. Lisztu slišali na koncertu), bo njegov recital pravi posladek za vse romantično razpoložene ljubitelje klasične glasbe. Vabljeni v Stanovsko dvorano Ljubljanskega gradu v sredo, 17. aprila 2013, ob 19. uri. Vstopnina je 10,00 € oz. 7,00 € za študente, dijake in upokojence.

 

Vstopnice so v prodaji v Info centru Ljubljanskega gradu, na spodnji postaji vzpenjače, na www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si.