Na vsebino

Ob mednarodnem dnevu otrok in svetovnem dnevu okolja

27. maj 2013

Prihodnji teden bomo z dogodkoma obeležili mednarodni dan otrok in svetovni dan okolja.

 

- 4. junij je Organizacija združenih narodov razglasila za Mednarodni dan otrok, žrtev nasilja. Ker smo na Ljubljanskem gradu mnenja, da si prav vsak otrok zasluži zdravo in varno okolje, smo ob tem dnevu pripravili glasbeno-gibalno delavnico Sonce, dež in mavrica. Pete pesmice, prstne igre, vremenske izštevanke in recitacije, ob katerih se giblje cela skupina otrok ali izbrani del skupine, govorijo o mavrici in pojavih, ki njen nastanek spremljajo … Program je primeren za otroke med 3. in 10. letom starosti, vstop je prost. Dobimo se v torek, 4. junija 2013, ob 17. uri v Beli dvorani Ljubljanskega gradu.

 

- ob 5. juniju - Svetovnem dnevu okolja – pa bomo v sodelovanju z Oddelkom za varstvo okolja Mestne občine Ljubljana, v Lapidariju nad Zgornjo postajo tirne vzpenjače, postavili na ogled razstavo, namenjeno razmisleku o naših mobilnostnih navadah Spet ta gneča! Razstava je nastala v okviru projekta Civitas Elan in bo na ogled med 5. in 30. 6. 2013. Vstop je prost.

 

- Druga sobota v mesecu pa je rezervirana za Pravljično-ustvarjalno srečanje na Ljubljanskem gradu. 8. junija 2013 ob 11. uri bo na sporedu bosanska pravljica Cesarjev najmlajši sin. Pravljici bo sledila tudi ustvarjalna delavnica. Najmlajši vabljeni v našo družbo v Friderikov stolp, v kolikor bo vreme lepo, se dobimo zunaj, pod grajskimi arkadami. Vstopnina 3,00 €.