Na vsebino

Poletni odpiralni in obratovalni časi na Ljubljanskem gradu in novi kombinirani vstopnici »Senior & Junior«

29. marec 2013


Ljubljanski grad s 1. aprilom prehaja na poletne obratovalne in odpiralne čase.

Grad bo tako med 1. aprilom in 30. septembrom odprt med 9. in 23. uro, v tem času bo obratovala tudi tirna vzpenjača. Info center, Razgledni stolp, Virtualni grad, stalni razstavi Slovenska zgodovina in Kaznilnica ter vse aktualne razstave, pa bodo odprti med 9. in 21. uro.

S 1. aprilom na Ljubljanskem gradu uvajamo tudi novi kombinirani vstopnici. Kot javni zavod, katerega ustanoviteljica je Mestna občina Ljubljana, smo se pridružili akcijskemu načrtu MOL-a »Starosti prijazna Ljubljana« za obdobje 2013 – 2015. Ker želimo aktivno prispevati k izboljšanju družabnega življenja starostnikov v Ljubljani, smo uvedli nova tipa kombiniranih vstopnic. Vstopnico, ki bo namenjena starostnikom in njihovim vnukom in jim bo omogočala kvalitetno in poučno preživljanje skupnega časa, smo poimenovali »Senior & Junior«.

»Senior & Junior Mini« je vstopnica, ki vključuje povratno vožnjo za vzpenjačo in ogled stalne razstave Slovenska zgodovina za 1 starostnika v spremstvu otroka mlajšega od 7 let; cena le-te je 3,50 €.

»Senior & Junior Maxi« pa je vstopnica, ki vključuje povratno vožnjo za vzpenjačo in ogled stalne razstave Slovenska zgodovina za 1 starostnika v spremstvu otroka starejšega od 7 let. Cena te vstopnice pa znaša 7,00 €.