Na vsebino

Baletna srečanja in Martinov ples na Ljubljanskem gradu

05. november 2014

Prihodnji konec tedna bo Ljubljanski grad obarvan s plesom; prvi večer – v petek, 14. novembra, bo na sporedu baletni večer, v soboto, 15. novembra, pa Martinov ples.

DSC 4597 small

Prihodnji konec tedna bo Ljubljanski grad obarvan s plesom; prvi večer – v petek, 14. novembra, bo na sporedu baletni večer, v soboto, 15. novembra, pa Martinov ples.

Več o posameznem dogodku najdete v nadaljevanju, priložen pa je tudi foto material za tisk.

Baletna srečanja: grajski Palacij bo v petek, 14. novembra, s pričetkom ob 19. uri, prizorišče baletnega večera. Baletna srečanja prinašajo: Balet za Lebiča, posvečen letu slovenskega skladatelja Lojzeta Lebiča, ki letos praznuje 80-letnico, odlomke iz zakladnice klasičnih baletov (Harlekinada, Don Kihot in Gusar) ter balet Zgodbe z Marsa in Venere, ki je nastal v spomin na skladatelja Christiana Willibalda Glucka, katerega 300. obletnice rojstva se letos spominjamo. Kako spodbujati talent mladih plesalcev z namenom, da bi odkrili nove potenciale na področju baletne koreografije, bomo lahko videli v dveh koreografijah projekta z imenom Koreoples. Baletni večer nastaja v sodelovanju z Društvom baletnih umetnikov Slovenije in Mladim slovenskim baletom.

Martinovanje ni le tradicionalen dogodek in praznik vinarjev, na Ljubljanskem gradu ga bomo počastili tudi s plesom in si ga zapomnili po najdaljši preplesani noči, najboljši rujni kapljici in plesni glasbi. Martinov ples bo na sporedu v soboto, 15. novembra, ob 20. uri v Stanovski dvorani in Palaciju, uro pred tem pa vabljeni tudi na plesno urico, kjer boste lahko ponovili plesne korake salse. Gostili bomo Športno-plesni center Buba.