Na vsebino

Trije prašički za zaključek letošnjih pravljično-ustvarjalnih srečanj

02. december 2014
Pravljice 12012013 F SaraBano 059a3

Letošnja pravljično-ustvarjalna srečanja na Ljubljanskem gradu, v katerih so glavne junakinje živali, bomo sklenili naslednjo soboto, 13. decembra 2014, ob 11. uri v Stanovski dvorani.

Takrat bomo najprej prisluhnili vsem dobro poznani pravljici z naslovom Trije prašički, ki so se odpravili v svet in izvedeli kaj vse se jim je na poti pripetilo, v nadaljevanju druženja, pa si kakšnega tudi izdelali, saj prašički prinašajo srečo.

Ob tem pa bi radi opozorili še na dobrodelna decembrska dogodka; prav tako v soboto, 13. decembra 2014, ob 15. uri skupaj z društvom Prireditve in dogodki pripravljamo posebno praznično darilo za otroke. Na delavnici Naredim – podarim bomo izdelovali cofke za šale in jih skupaj s sladkim dodatkom povezali v darilca ter jih podarili Zvezi prijateljev mladine Moste – Polje, oni pa jih bodo posredovali tistim družinam, ki potrebujejo pomoč.

Od jutri naprej pa vse do 6. januarja 2015, ko se zaključijo praznične prireditve na Ljubljanskem gradu, pa vabljeni, da darujete šolske potrebščine za v »skrinjo upanja«, ki jo najdete pred Kazematami. Vse zbrane potrebščine bomo konec akcije predali Zvezi prijateljev mladine. Pred Kazematami pa na »zid želja« napišite tudi željo za prihajajoče leto.

Prihodnji teden, med 8. in 12. decembrom 2014, vsak dan ob 17. uri pa vljudno vabljeni v Kazemate k poslušanju božičnih pesmi v izvedbi pevskih zborov nekaterih ljubljanskih osnovnih šol ter k poslušanju pravljic. Natančen razpored prireditev »Z glasbo in pravljicami praznikom naproti« najdete na tej povezavi. Vstop je prost!