Na vsebino

December za najmlajše na Ljubljanskem gradu

06. november 2014

Bliža se december, za mnoge najlepši mesec v letu, ki ga posebej nestrpno pričakujejo otroci. Tudi za njih smo na Ljubljanskem gradu pripravili dogodke, o katerih vam več informacij posredujemo v nadaljevanju, kakor tudi fotografije za tisk.

Bliža se december, za mnoge najlepši mesec v letu, ki ga posebej nestrpno pričakujejo otroci. Tudi za njih smo na Ljubljanskem gradu pripravili dogodke, o katerih vam več informacij posredujemo v nadaljevanju, kakor tudi fotografije za tisk.

Z glasbo in pravljicami praznikom naproti

Praznične pesmi in pravljice. Potem ko nas bo obiskal prvi dobri mož, bomo na Ljubljanskem gradu v pričakovanju naslednjih dveh pripravili teden, namenjen otrokom, njihovim staršem, starim staršem … V grajskih Kazematah bomo od 8. do 12. decembra vsak dan ob 17. uri najprej prisluhnili prazničnemu nastopu otroškega pevskega zbora ene izmed petih ljubljanskih osnovnih šol, ki so se odzvale našemu povabilu, da v decembru združimo vse dobro in lepo, kar nam ta mesec prinaša. Pevskemu nastopu bo sledila pravljica, ki bo najmlajšim, zaradi svoje praznične zgodbe, zagotovo še dolgo ostala v spominu. Vstop je prost.

Pravljično-ustvarjalno srečanje

Zadnje v tem letu prinaša zgodbo o treh prašičkih. Pripetilo se je, da so se trije bratci prašički odpravili v svet. Ker so že veliki in je prav, da se osamosvojijo. Vedeli so, da potrebujejo streho nad glavo. A nikakor se niso mogli zediniti, kakšna naj bi bila hišica in kakšno streho naj bi imela. Pa so se razšli. Dogovorili so se, da si vsak postavi svojo hišo in da se obiskujejo. A se je v njihovo usodo vpletel volk in jih po številnih dogodivščinah na koncu spet združil. Prašički prinašajo srečo. To vsi vemo. Zato si bomo v nadaljevanju srečanja izdelali toliko majhnih prašičkov, kolikor si bomo želeli. Lahko jih bomo obesili na novoletno jelko, jih podarili prijateljem ali pa si v njihovi družbi pred spanjem ponavljali pravljico … Vabljeni 13. decembra ob 11. uri v Stanovsko dvorano. Vstopnina je 3€.

Naredim-podarim

Dobrodelna delavnica izdelovanja šalov: v sodelovanju z Društvom Prireditve in dogodki pripravljamo posebno praznično darilo za otroke. To društvo že vrsto let pripravlja najrazličnejše dogodke, prireditve in ustvarjalne delavnice za otroke. Številna leta zabave, radosti in druženj so privedla do tesnejših povezovanj, osebnih stikov in želje narediti za malčke nekaj več. Rodila se je ideja Naredim-podarim. Naredili bomo sto šalov, ki jih bomo podarili Zvezi prijateljev mladine Moste - Polje, oni pa jih bodo posredovali tistim družinam, ki so najbolj potrebne pomoči. Šale bodo spletli člani društva, vse, ki radi delite radost, pa vabimo, da se nam pridružite v soboto, 13. decembra, ob 15. uri v Stanovski dvorani, kjer bomo izdelovali cofke za šale in jih skupaj s sladkim dodatkom povezali v darilca. Vstop je prost.

Zid želja, skrinja upanja – december za vse na Ljubljanskem gradu

Decembra si radi zaželimo vsega dobrega, si prijazno voščimo in se obdarujemo. Na Ljubljanskem gradu vas od 3. decembra 2014, ko se v mestu in na Gradu prižgejo luči, pa vse do 6. januarja 2015, ko bodo potekale praznične prireditve, vabimo, da napišite svojo željo za prihajajoče leto na »zid želja«, ki vas čaka pred Kazematami. Podarite tistim, ki jim to največ pomeni in so še posebej v prazničnem decembru hvaležni za majhne pozornosti. V »skrinjo želja«, ki jo prav tako najdete pred Kazematami, prinesite šolske potrebščine, ki jih bomo ob koncu akcije podarili Zvezi prijateljev mladine Slovenije in s tem razveselili mlade šolarje, ki potrebujemo pomoč. Naj bo december čaroben, prijazen in vesel za vse.