Na vsebino

Po poletnem predahu se na Ljubljanski grad vračajo Vasko Atanasovski z gosti in plesni večeri

09. oktober 2014


Po poletnem predahu se v programski del dogodkov Ljubljanskega gradu prihodnji teden ponovno vračajo plesni večeri, še teden za tem pa jesensko-zimski del koncertnega cikla Vasko Atanasovski z gosti.

Več o dogodkih najdete v nadaljevanju ali na spodnjih povezavah, priložene pa so tudi ustrezne fotografije za tisk.

  • Glasbeni cikel Gost z gosti na Ljubljanskem gradu, ki temelji na tradiciji ljudske dediščine in uglaševanju le-te s sodobnim avtorskim izrazom, se nadaljuje tudi jeseni. Letošnji selektor, eden najbolj kreativnih in mnogostranskih skladateljev in glasbenikov Vasko Atanasovski, se je v pomladnem obdobju predstavil že v duu, triu in kvintetu, v jesensko-zimskem delu pa se nam bo predstavil še v dveh zanimivih zasedbah: 21. oktobra v zasedbi Arhai, ki je zmes intimnega, arhaičnega in plemenitega zvoka gotske harfe, pihal, tolkal in vokala ter 1. decembra v zasedbi Musica Cubicularis, ki prinaša preplet virtuozne instrumentalne glasbe pozne renesanse in Vaskove glasbe. Lirično, ekspresivno, minimalistično in virtuozno potovanje po glasbenem času.
  • Do konca druge sezone tematskih plesnih večerov na Ljubljanskem gradu pa so ostali še trije večeri; 18. oktobra bo na sporedu Kostanjev15. novembra Martinov in 20. decembra Predbožični ples; vsakič s pričetkom ob 20. uri. Vsi ljubitelji plesnih korakov in dobre glasbe ter prijetnega okolja ponovno vljudno vabljeni na plesni parket Stanovske dvorane in Palacija Ljubljanskega gradu.