Na vsebino

V novo leto z novimi otroškimi programi na Ljubljanskem gradu

10. december 2015

Poglavitno vodilo kulturno-umetniškega programa na Ljubljanskem gradu bo v naslednjem letu naziv Ljubljana, Zelena prestolnica Evrope 2016.

Tudi nekateri otroški programi sodijo v ta sklop prireditev. Med njimi pravljične animacije in ustvarjalne delavnice z naslovom Narava v pravljicah. Na njih se bomo vsako drugo soboto v mesecu srečali s pripovedovanjem o živalih, rastlinah in naravnih pojavih in tako skozi pravljico spoznali raznovrstne procese, ki potekajo v naravi. Vsak udeleženec bo prejel njeno zgodbo in se prelevil iz poslušalca v malega knjigoveza in ilustratorja. Na ustvarjalni delavnici si bodo otroci vsakokrat izdelali pravo pravcato knjigico in ji oblikovali zanimivo naslovnico, kasneje pa jo bodo lahko sami doma dopolnili z ilustracijami. V celem letu bodo tako zbrali dvanajst slikanic o naravi. In da bo zbirka popolna, si bodo izdelali tudi lično škatlo, v kateri bodo unikatne slikanice na varnem.

Prebujeni medved je naslov januarskega srečanja iz tega cikla. Na sporedu bo 9. januarja 2016, ob 11. uri v Stanovski dvorani Ljubljanskega gradu.

Konec maja 2015 je na Ljubljanskem gradu zaživela peta stalna postavitev – Lutkovni muzej. V letu 2016 se bomo ob sobotnih dopoldnevih družili z najbolj znanimi lutkovnimi junaki. Priredili bomo osem srečanj z naslovom V družbi lutkovnih junakov, na katerih bomo vsakič bolje spoznali eno od priljubljenih lutk. Potem ko bomo prisluhnili pravljici, bomo s pomočjo zabavnih nalog in izzivov na tematskih vodenih ogledih in ustvarjalnih delavnicah raziskovali skrivnosti ter zgodbe Lutkovnega muzeja in Ljubljanskega gradu. 23. januarja 2016 ob 11. uri začenjamo s prvim srečanjem, ki smo ga naslovili Ali botru Mesecu res manjka ena zvezdica?