Na vsebino

Zasadimo vrt z avtohtonimi slovenskimi rastlinami; drugo predavanje; Ljubljanski grad, 14. 4. 2016 ob 18.00

06. april 2016

2. predavanje iz cikla »Rastline nekoč in danes v naših domovih ter na javnih mestih« nosi naslov Zasadimo vrt z avtohtonimi slovenskimi rastlinami.

600pxZasadimo vrt z avtohtonimi slovenskimi razstlinami 3 foto Joze Bavcon

Predavateljica Blanka Ravnjak je biologinja, dolgoletna sodelavka Botaničnega vrta. Vodenje in spoznavanje rastlin v vrtu sta njena priljubljena tema. S slovenskimi avtohtonimi rastlinami ji je uspelo prepričati celo sloviti kraljevi botanični vrt Kew v Londonu, da je Botaničnemu vrtu namenil projekt zbiranja semen Slovenije za milenijsko semensko banko. Danes je v vrtu zaposlena kot raziskovalka in kuratorka rastlinske zbirke. Na predavanju boste spoznali pisani svet avtohtonih rastlinskih vrst in kako jih kombinirati v estetske zasaditve. V sušnih predelih lahko zasadimo naše kraške rastline, v senci se bodo dobro počutile rastline gozdne podrasti in vsaka naša trata bo še lepša, če bomo v njej pustili cveteti vsaj nekaj značilnih travniških rastlin.

 

Predavanje "Zasadimo vrt z avtohtonimi slovenskimi rastlinami" sodi v sklop dogodkov Ljubljana, zelena prestolnica Evrope 2016. Potekalo bo v Grajskem gledališču naslednji četrtek, 14. aprila 2016, ob 18. uri.