Na vsebino

Praznični koncert in ples v prihodnjem tednu na Ljubljanskem gradu

05. december 2016

Praznično vzdušje je zavladalo tudi na Ljubljanskem gradu, tudi s pričetkom Grajskega prazničnega sejma na dvorišču minulo soboto. V prihodnjem tednu praznično razpoloženje nadaljujemo še z dvema dogodkoma.

600pxLadoLeskovar FotoMarkoAlpner3

Novoletni koncert: Tamburaški orkester KUD Dobreč Dragatuš in Lado Leskovar; na novoletnem koncertu se bosta srečala zvok belokranjskih tamburic in legendarni vokal Lada Leskovarja. Tamburaški orkester KUD Dobreč Dragatuš sestavlja 19 mladih glasbenikov pod vodstvom Gregorja Zagorca, ki imajo za sabo že prek 600 nastopov v Sloveniji in tujini. So prejemniki številnih mednarodnih priznanj in plaket, osemkrat zapored so bili razglašeni za najboljši tamburaški orkester in sodijo v sam vrh tamburaške glasbe v Evropi. Lado Leskovar je v petdesetletni karieri posnel več kot 300 popevk in šansonov, sodeloval na številnih domačih in mednarodnih festivalih, prejel niz nagrad, za domače in evropske diskografske hiše pa posnel vrsto plošč.  Leta 1967 je zastopal Jugoslavijo na Evroviziji s pesmijo Vse rože sveta. Njegov vokal z leti pridobiva na žametnosti, to pa vitalni Lado uspešno potrjuje z rednimi nastopi doma in v tujini. Hribarjeva dvorana Ljubljanskega gradu, 15. december 2016 ob 19.00.

Praznični ples: s tokratnim plesom bomo sklenili še eno sezono plesnih večerov na Ljubljanskem gradu, zato smo pripravili posebni program. V Palaciju se bomo lahko znova zavrteli na glasbo v živo (Johnny's band & Muzikaviva s prijatelji), v Stanovski dvorani pa nam bo DJ Aleš postregel z najlepšo praznično glasbo. Pred dogodkom bo plesna šola Bolero tudi tokrat poskrbela za preplesavanje, za sklep večera pa bomo zaplesali slavnostno četvorko in priljubljene skupinske plese. Stanovska dvorana in Palacij Ljubljanskega gradu, 17. december 2016ob 20.00.