Na vsebino

Pester celotedenski program na Ljubljanskem gradu v času zimskih počitnic

07. januar 2016

Osrednji dogodek za otroke na Ljubljanskem gradu v mesecu februarju bo pester celotedenski program v času zimskih počitnic, ki smo ga poimenovali V objemu grajskih zidov.

600pxfoto arhiv

Vsak dan med 15. in 19. februarjem, med 7.30 in 16.30, bodo otroci lahko spoznavali različna obdobja v preteklosti Ljubljanskega gradu. Kaj so tukaj počeli Rimljani? Kako so živeli v srednjem veku? Kako so se na gradu znašli kaznjenci? Kakšen je grajski utrip danes? Odgovorili bomo na številna vprašanja, pri tem pa se zabavali in ustvarjali v družbi zmajčka Francija. Natančnejši program po dnevih najdete na tej povezavi.

Zimske počitniške delavnice so namenjene otrokom od 6. do 12. leta starosti. Cena celotedenskega programa je 100,00 €. V ceno je vključeno celodnevno varstvo od 7:30 do 16:30, kosilo ter dopoldanska in popoldanska malica.

Ob zimskih počitniških delavnicah pa v februarju nadaljujemo s pravljično animacijo in ustvarjalno delavnico iz cikla Narava v pravljicah. Februarski naslov bo Samovščečna mavrica, vabljeni 13. 2. 2016, ob 11. uri v Stanovsko dvorano.

Iz cikla V družbi lutkovnih junakov februarski tematski vodeni ogled nosi naslov Pomagajmo poleteti Zlati ptici, po motivih pravljice Zlata ptica. Dobimo se 27. februarja 2016 ob 11. uri v Lutkovnem muzeju na Ljubljanskem gradu.