Na vsebino

Vzpenjača na Ljubljanski grad ne obratuje

06. januar 2016

Včeraj v poznih popoldanskih urah se je na spodnji postaji zaustavila tirna vzpenjača na Ljubljanski grad.

600pxtirna vzpenjaca

Predvideno napako na elektro opremi so zaposleni na vzpenjači, skupaj s proizvajalcem iz Švice, začeli takoj odpravljati. Kljub delu preko noči, napake še niso uspeli odpraviti in tako nadaljujejo z delom z domačimi in tujimi strokovnjaki na tem področju.

V sodelovanju z Ljubljanskim potniškim prometom je s Krekovega trga do gradu in obratno začel voziti avtobus, tako da je bil obiskovalcem gradu zagotovljen nadomestni prevoz. Avtobus bo vozil tudi danes oziroma do ponovnega začetka obratovanja vzpenjače. Prva vožnja je ob 10. uri s Krekovega trga; avtobus bo vozil na 10 minut, kot je siceršnji vozni red vzpenjače.

Tirna vzpenjača na Ljubljanski grad je sicer v letu 2015 prepeljala največ potnikov do sedaj; 348.253. Naprava je izdelana skladno z oznako CE (evropska skladnost). Za zagotavljanje varnega obratovanja napravo dnevno, tedensko, mesečno in letno pregledujemo upravljavec, inšpekcijske službe in strokovne institucije, skladno z žičničarsko zakonodajo. Delovanje vzpenjače je tako varno, zanesljivo in nudi visoko razpoložljivost. Zato pričakujemo, da bo tokratna napaka kar se da hitro odpravljena in vas bomo lahko kmalu obvestili o ponovnem obratovanju vzpenjače.