Na vsebino

V družbi lutkovnih junakov - še zadnjič pred počitnicami; Ljubljanski grad, 28. 5. 2016 ob 11.00

18. maj 2016

Majsko srečanje v sklopu dogodkov V družbi lutkovnih junakov, ki jih v letošnjem letu pripravljamo v Lutkovnem muzeju na Ljubljanskem gradu, nosi naslov Kar je dobro, je lahko tudi slabo, in kar je slabo, je lahko tudi dobro, povzeto po motivih pravljice Mala čarovnica.

Zajahali bomo čarovniške metle, odprli ogromno čarovniško buklo in spoznali pravljico o Mali čarovnici. V muzeju je imela Mala čarovnica svoj portret, vse dokler se ni zgodila strašna nesreča. Metla je po nesreči razbila njen portret na koščke. To pa še ni vse! Koščki so zatem zleteli v čarovniški kotel in se tam čudežno podvojili. Mala čarovnica je zaradi tega povsem obupana in bi nujno potrebovala našo pomoč, da bi ji pomagali ločiti odvečne koščke iz kotla ter znova sestaviti portret. Če nam bo uspelo, nam bo morda na koncu pričarala še kakšno presenečenje.

Pravljično srečanje z naslovom Kar je dobro, je lahko tudi slabo, in kar je slabo, je lahko tudi dobro in tematski vodeni ogled sta primerna za otroke od 4. do 10. leta starosti. Dobimo se v soboto, 28. maja 2016, ob 11. uri v Lutkovnem muzeju na Ljubljanskem gradu. To bo zadnje srečanje z  našimi lutkovnimi junaki pred poletnimi počitnicami, nadaljujemo ponovno v septembru.