Na vsebino

Pravljično potovanje deklice Delfine in prijateljev, marčevski naslov srečanja V družbi lutkovnih junakov; Ljubljanski grad, 26. 3. 2016 ob 11.00

16. marec 2016

Tretje srečanje v sklopu dogodkov V družbi lutkovnih junakov bo povzeto po motivih pravljice Deklica Delfina in lisica Zvitorepka.

Tretje srečanje v sklopu dogodkov V družbi lutkovnih junakov, ki jih v letošnjem letu pripravljamo v Lutkovnem muzeju na Ljubljanskem gradu, nosi naslov Pravljično potovanje deklice Delfine in prijateljev, povzeto po motivih pravljice Deklica Delfina in lisica Zvitorepka.

Najprej bodo otroci prisluhnili pravljici o deklici Delfini; bila je čisto navadna deklica, ki se je nekega dne zaradi nesrečnega spleta okoliščin znašla na čudežnem popotovanju, na katerem so se ji dogajale zelo zanimive in nenavadne reči. Na poti se ji je pridružila Zvitorepka – prav posebna lisica, ki je znala brati misli in uresničevati želje. Vendar pa nobena od njiju ni vedela, kje so vrata, ki jih odklepa Delfinin zlati ključek. V drugem delu srečanja se bomo s pomočjo zabavnih nalog in izzivov odpravili na tematski vodeni ogled, na pravo muzejsko popotovanje. S pomočjo pravljičnih domin bomo poskušali odkriti, kje v muzeju je zlati ključek. Če bomo uspešni, nas morda na koncu pričaka prav posebno presenečenje.

Pravljično srečanje in tematski vodeni ogled sta primerna za otroke od 4. do 10. leta starosti. Dobimo se v soboto, 26. marca 2016, ob 11. uri v Lutkovnem muzeju na Ljubljanskem gradu