Na vsebino

Oktobrski programi za otroke na Ljubljanskem gradu

09. september 2016

Oktobrski programi za najmlajše na Ljubljanskem gradu prinašajo deseto pravljično animacijo in ustvarjalno delavnico iz cikla Narava v pravljicah ter sedmo srečanje iz cikla V družbi lutkovnih junakov v letu 2016.

600px IMG 8708

Oktobrski naslov Narave v pravljicah je Presenečeni hrast. Hrast je bil neznansko ponosen, ko je obrodil nešteto majhnih želodov. Veliko in mogočno drevo je občudovalo plodove, prav vsak želod je bil drugačne oblike, velikosti, barve. Ah, ko bi le ostali letos vsi želodki z njim! Tudi čez zimo. Saj so kot njegovi otroci, le kako naj se loči od njih? A veter, nagajivec, se je odločil, da se bo s hrastom malce poigral ... Naslovnico tokratne slikanice bomo napolnili s hrastkovimi listki in želodki. Dobimo se v soboto, 8. oktobra 2016, ob 11. uri v Stanovski dvorani Ljubljanskega gradu.

Interpretacija pravljice in tematski vodeni ogled iz sklopa dogodkov V družbi lutkovnih junakov ima naslov Muzejske vragolije s Pavliho. Ste že slišali za navihanega in hudomušnega Pavliho, ki nam jo zagode vedno in povsod, kjer se pojavi? Nabrit fantič nam je pred kratkim cel muzej obrnil na glavo! Od takrat dalje ni prav nič več na svojem mestu. Da bi ga bolje spoznali, bomo najprej prebrali zgodbo o eni izmed njegovih dogodivščin, ki se mu je pripetila že pred časom. Nagajivi Pavliha je eno od lutk v našem muzeju razstavil na več kosov in nas izzval, da jo spet sestavimo. Da bi bila naloga lažja, nam je pustil nekaj namigov in nalog. Če jih bomo pravilno rešili, se bomo lahko z njo in ostalimi lutkami poigrali na lutkovnih odrih. Po motivih različnih pripovedk o Pavlihi. Vidimo se v Lutkovnem muzeju v soboto, 22. oktobra 2016, ob 11. uri.