Na vsebino

Na Ljubljanskem gradu v letu 2017 tudi pravljice za odrasle

09. januar 2017

Široki ponudbi raznovrstnih kulturnih dogodkov na Ljubljanskem gradu v letu 2017 dodajamo novo zvrst – pravljice za odrasle.

600pxFoto Janez Dolinsek11

Pravljice niso le pripovedi iz časa, ki ga ni več, saj njihova sporočilna vrednost presega vse časovne okvire. Pravljice so večne in iste pravljice še dandanašnje mlade generacije prebirajo z enako vnemo, kot smo jih mi. Ste se kdaj vprašali, kaj je v pravljicah tako čarobnega, da ne ostanejo zamrznjene v času?

Odgovor na to vprašanje bomo odkrivali devet pravljičnih petkov v letu 2017 – enkrat mesečno – skupaj z Luko Hrovatom in Mirjam Slanovec, srčnima človekoma, ki znata oživiti čarobnost pravljic s pripovedovanjem in hkrati odstreti tančico skrivnostnih sporočil, ki jih nosijo v sebi.

Drobtinice resnice iz pravljične potice začenjamo v petek, 20. januarja 2017, ob 18.00 v Grajskem gledališču s slovensko ljudsko Zlata ptica. Pravljica pripoveduje o kralju, njegovem vrtu in o jablani, ki je rodila zlata jabolka. In ker jabolka vsako noč izginejo, je potrebno najti krivca. Pot pa ni lahka in zahteva upoštevanje pravil, ki jih tako radi kršimo. Pravljica govori o dojemanju dobrega in zla.