Na vsebino

Grajsko poletje 2017 z Gombačem, Kataleno in plesnima večeroma pod zvezdami

02. junij 2017

Na Ljubljanskem gradu smo za uvod v poletje pripravili glasbena in plesna večera pod zvezdnim nebom v ambientu grajskega dvorišča.

600pxgombac lezec ilustr2.Milan Eric

Začeli bomo 21. junija 2017 s koncertom letošnjega nagrajenca Prešernovega sklada Boštjana Gombača, ki bo s svežo zasedbo Gombač & Kradljivci časa premierno predstavil svoj avtorski prvenec. Na poletni solsticij vas bo v najkrajšo noč v letu torej popeljal multiinštrumentalist Boštjan Gombač. Z ekipo vrhunskih glasbenikov, zbranih pod imenom Kradljivci časa (Jošt Drašler – kontrabas, Uroš Buh – bobni, glas, Andraž Mazi – kitara, Nejc Škofic – klaviature), bo premierno predstavil svojo avtorsko, z duhovito energijo nabito muziko, ki vam bo zamajala tla pod nogami. Pridite, kresalo se bo! Koncert sodi v sklop festivala Godibodi.

Poletno vzdušje bo dan kasneje, 22. junija 2017, z velikim koncertom nadaljevala priljubljena zasedba Katalena, stara skoraj šestnajst let. Do njenega rojstnega dne bo manjkal le še en teden. Koncert na Ljubljanskem gradu sicer ne bo praznovanje obletnice – teh se bojda ne sme praznovati vnaprej –, bo pa lepa priložnost za vpogled v preteklost, sedanjost in prihodnost ustvarjanja skupine, ki so ji grajska dvorišča ena ljubših prizorišč. Program koncerta bo pregled vseh šestih že izdanih albumov in plaha napoved prihajajočega; predvsem pa bo to večer prijetnega glasbenega druženja na slikoviti lokaciji in katalenska napoved dolgega poletja.

Sledila bosta plesna večera; na prvem, 23. junija 2017, boste zaplesali v latino ritmih salse, rumbe, čačača-ja; glasbeni gost bo zasedba Cubismo, hrvaška skupina z mednarodno glasbeno zasedbo; njeni člani prihajajo iz Hrvaške, Slovenije, s Kube in iz Ekvadorja. Igrajo energično plesno glasbo, ki temelji na afrokubanskih ritmih, v izrazito svojskem in prepoznavnem slogu. Ob prevladujočih ritmih salse in latino jazza je v glasbi Cubisma čutiti še vplive hip-hopa, fanka, džeza in roka. Svoje poslušalce redno spravijo na noge in jih očarajo z zvrhano mero pozitivne energije, ki dobesedno seva z glasbenega odra. 

S plesom pod zvezdami pa bomo 24. junija 2017 zaključili prvi del plesnih večerov na Ljubljanskem gradu. Ob glasbeni spremljavi DJ Aleša boste lahko zaplesali v ritmih standardnih in latinskoameriških plesov – in tudi tokrat ne bo šlo brez slavnostne četvorke. Za dodatno dobro razpoloženje v tej noči bo poskrbel gost večera, priljubljeni hrvaški glasbenik, pevec in skladatelj Davor Radolfi