Na vsebino

Jesenske počitniške delavnice in nadaljevanje Šole zmajeslovja na Ljubljanskem gradu

23. oktober 2017

V septembru smo na Ljubljanskem gradu pričeli s Šolo zmajeslovja, zanimivim sklopom interaktivnih vodenih ogledov za otroke.

Profesor in pustolovka 2

Na prvem srečanju smo skupaj s pustolovko odkrili nov košček starodavnega zemljevida s sila nenavadnimi zmajevimi črkami. In zato ima tokratno drugo srečanje naslov Skrivna pisava. Res je, prav ste prebrali. Tudi zmaji imajo svojo pisavo in poleg ljudi veljajo za edina bitja na našem planetu, ki ne le govorijo, temveč znajo tudi pisati, seveda pa to veščino uporabijo le, kadar okoliščine to zahtevajo. Zelo dobro se namreč zavedajo, kakšne bi bile posledice, če bi njihovo sporočilo prišlo v napačne roke. Tokrat bodo na preizkušnji naša srčnost, predanost in pogum. Združiti bomo morali moči in napeti možgančke, da bomo uspešno rešili uganke, ki nam bodo razkrile skrito sporočilo. Dobimo se to soboto, 28. oktobra 2017, ob 11. uri pred Info centrom na Ljubljanskem gradu.

V sklopu jesenskih šolskih počitnic pa smo za starejše predšolske otroke in učence prve triade v četrtek in petek, 2. in 3. novembra 2017, pripravili Jesenske počitniške delavnice z naslovom Srednjeveško življenje na gradu. Cesar Friderik III. Habsburški je bil leta 1440 izvoljen za nemškega kralja, leta 1452 pa je postal cesar Svetega rimskega cesarstva. Bil je zadnji cesar, ki ga je okronal papež, in prvi Habsburžan na tem položaju. V svojo last je prejel tudi Ljubljanski grad, ki je tako postal deželnoknežji grad. V sklopu dvodnevnih počitniških delavnic bomo pobližje spoznavali številne zanimivosti iz srednjeveškega vsakdana tako tlačanov kot samega cesarja ter pogumnih vitezov, ki so grad branili pred sovražniki. Delavnici potekata med 10.30 in 13.30. Ker je število mest omejenih, so potrebne predhodne rezervacije v Info center Ljubljanskega gradu na naslov: info-center@ljubljanskigrad.si ali na tel. številko 01/306 42 93.