Na vsebino

Film pod zvezdami 2018: od 5. do 28. julija

13. junij 2018

Poleti na Ljubljanskem gradu ponoči zasijejo tudi filmske zvezde

LG 600x600

Letošnji Film pod zvezdami, ki ga v Kinodvoru pripravljajo v soorganizaciji z Ljubljanskim gradom, bo odprl film bosanskega režiserja Alena Drljevića Moški ne jočejo (Muškarci ne plaču). Prejemnik nagrade Europa Cinemas za najboljši evropski film na festivalu v Karlovih Varih navdušuje z vrhunsko igralsko zasedbo z vseh koncev nekdanje države in čustveno silovitostjo, s katero se loteva teme zadnje balkanske vojne. Otvoritveni večer s Peugeotom bo dodatno obogatil predfilm The Box (Celica) slovenskega ustvarjalca Dušana Kastelica, prejemnik vesne za najboljši animirani film na Festivalu slovenskega filma.

Kot vsako leto doslej spored Filma pod zvezdami vključuje pester in kakovosten izbor najbolj odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone, med njimi nagrajence s prestižnih filmskih festivalov, dobitnike oskarjev in nominirance zanje ter najbolje obiskane filme v Kinodvoru. Na Grajskem dvorišču pa bo letos prvo javno projekcijo na slovenskih platnih doživelo še pet težko pričakovanih filmov.

Vse o letošnjem Filmu pod zvezdami najdete v pripetem sporočilu za javnost na spletni strani Kinodvora, celoten program pa je dostopen tudi na www.kinodvor.org/film-pod-zvezdami in www.ljubljanskigrad.si.

V primeru dežja ali slabe vremenske napovedi projekcija odpade. Zaradi prenove dvorane Kinodvora, ki bo potekala v juliju, nadomestnih projekcij v letošnjem letu ni. V primeru odpovedi predpremiere ali posebne projekcije si lahko odpovedani film ogledate na dodatnih projekcijah v Kinodvoru med 1. in 5. avgustom.

Filmi bodo na sporedu vsak dan ob 21.30. Predvajani bodo v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi; pri filmih, katerih jezik ni angleški, bodo podnapisi tudi v angleščini. Cena vstopnice znaša 4,5 EUR, za predpremiere in posebno projekcijo 5,5 EUR. Vstopnice gredo v prodajo danes – v sredo 13. junija (tudi v Kinodvoru)!