Na vsebino

V Hribarjevi dvorani Ljubljanskega gradu bo prihodnji teden ponovno odmevala glasba

19. junij 2018

Po uspešno izvedenem festivalu Godibodi v prvi polovici junija, mesec zaključujemo glasbeno; s koncertoma v Hribarjevi dvorani.

600pxDuo Ingolfsson Stoupel 1

V sodelovanju z Imago Sloveniae bo v torek, 26. junija, ob 20.30 nastopil DUO INGOLFSSON-STOUPEL (Islandija, Francija), ki je nastal iz želje po odkrivanju novih poti k intimnemu ozračju violinistično-pianističnega recitala. Glasbenika združuje strast do glasbe 20. stoletja. Violinistka Judith Ingolfsson in pianist Vladimir Stoupel sta solista prepoznavnega umetniškega profila, predana strastnemu iskanju novih poti in intimnih ozračij v komornem muziciranju.
Duo redno sodeluje v najuglednejših koncertnih ciklih po svetu in na številnih mednarodnih festivalih. Snemata pri priznanih založbah.
Vstop na koncert je prost; brezplačne vstopnice lahko prevzamete na prodajnih mestih Ljubljanskega gradu in na spodnji postaji vzpenjače ter na sedežu Imago Sloveniae, Gornji trg 16, Ljubljana.

Dan kasneje, v sredo, 27. junija, prav tako ob 20.30, pa bo 10. letnico glasbenega ustvarjanja, s koncertom v Hribarjevi dvorani, obeležil kvartet Vox Arsana, edinstven vokalni jazzovski kvartet v Sloveniji in jugovzhodni Evropi. V svojo eksplozivnost so ujeli moderni swing, začinjen z bogatimi harmonijami in virtuoznimi ritmi jazza. Koncertni program z naslovom »My favorite things« bo posvečen svetovnim uspešnicam swinga, filmski glasbi, večnim slovenskim popevkam in izvirni avtorski glasbi. Člani kvarteta Vox Arsana so: Nina Strnad, Ana Delin, Samo Ivačič in Mladen Delin.
Spremljevalni jazzovski trio pa: Renato Chicco – klavir, Luka Gaiser – kontrabas in Bruno Domiter – bobni.