Na vsebino

Festival sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi bo med 7. in 9. junijem odmeval na Ljubljanskem gradu

23. maj 2018

Umetniški vodja festivala Godibodi Janez Dovč in letošnji koproducent festivala, Javni zavod Ljubljanski grad, so na današnji novinarski konferenci, na prizorišču dveh koncertnih večerov, v akustično odlični Hribarjevi dvorani, predstavili program 11. festivala Godibodi, prizorišča, festivalsko produkcijo ter osem novih glasbenih izdaj Ustvarjalnega polja Celinka.si, od tega dve v vinilni obliki.

Festival Godibodi, ki je v zadnjih 10-tih letih postal sopomenka za kakovostno slovensko avtorsko in etno glasbo ter za celovito koncertno doživetje, se bo v letošnji enajsti sezoni odvijal na novi lokaciji, na Ljubljanskem gradu. Pot k dolgoročnemu sodelovanju z zavodom Godibodi je zavod Ljubljanski grad nakazal že v lanskem poletju, ko se je na Grajskem dvorišču odvil avtorski prvenec Boštjana Gombača z zasedbo Kradljivci časa, koncert ki je bil del programa 10. festivala Godibodi. Uvod v letošnjo enajsto sezono festivala je bila razstava cikla fotografij Bojana Stepančiča Ujeti trenutki, ki so nastale v sklopu dosedanjih let festivala in so bile javnosti na ogled letos pozimi v Peterokotnem stolpu Ljubljanskega gradu.

Pred nami je torej enajsta izdaja festivala Godibodi, ki se bo med 7. in 9. junijem 2018 odvil na novi lokaciji, na Ljubljanskem gradu, in ki predstavlja vrsto svežih glasbenih projektov.

Prvi festivalski dan bodo v Hribarjevi dvorani nastopile tri zasedbe: Šlajn, Buh in Nula Kelvina.

Drugi festivalski dan bodo svoje nove projekte, prav tako v Hribarjevi dvorani, predstavile zasedbe Orkestrada, Počeni škafi in Yanu.

Tretji, zadnji festivalski dan, pa bomo festivalski produkcija z naslovom Metulji gredo v nebo lahko prisluhnili na dvorišču Ljubljanskega gradu. Na koncertnem sporedu bo revija pesmi Roka Vilčnika, ki jih bodo izvajali: Aleksandra Ilijevski (Pliš), Maja Keuc, Bilbi, Ana Mravlje, Noa Vilčnik in Brodolomec. Predskupina festivalske produkcije bo Taja Božič z zasedbo Kirkwaalds.

Na voljo je vstopnica za vse tri festivalske večere po ceni 29 EUR in 22 EUR za dijake, študente in skupine, za posamezni večer pa 12 EUR in znižana 9 EUR. Vse vstopnice vključujejo tudi povratno vožnjo z vzpenjačo.

Letošnji pokrovitelj festivala je podjetje BTC d.d., medijski pokrovitelj pa Val 202.