Na vsebino

Jesenske počitniške delavnice na Ljubljanskem gradu

18. oktober 2018

Na Ljubljanskem gradu smo tudi v okviru tokratnih oktobrskih počitnic pripravili jesenske počitniške delavnice, ki bodo na sporedu 29. in 30. oktobra, obakrat med 10.30 in 13.30, namenjene so starejšim predšolskim otrokom in učencem prve triade osnovnih šol.

Ker je letošnje leto na Ljubljanskem gradu tematsko posvečeno mitološkemu bitju zmaju, bodo tudi počitniške delavnice potekale na to temo. Otroke bosta v skrivnosti svet zmajev popeljala profesor zmajeslovja, ki že dolga stoletja živi na gradu in proučuje zmaje ter njegova vajenka – pustolovka.

V ponedeljek, 29. 10. 2018, se bomo s pustolovko odpravili na zmajeskušnjo po razstavi Zmaj vseh zmajev, ki nam jo je pripravil profesor zmajeslovja. Seznanili se bomo z vrlinami pravih pustolovcev, spoznali, od kod so zmaji prišli, in skozi zgodbe odkrivali njihovo usodo. Zaradi številnih hudodelstev in lažnih prepričanj so se zmaji zatekli v svoj svet. Zmotno pa je prepričanje, da vanj ne moremo vstopiti tudi mi. Profesor nam bo zaupal, kako lahko to storimo, in nas naučil izdelati zmajski lovilec sanj, ki nam bo pomagal vstopiti v svet zmajev … če bomo le imeli dovolj zaupanja in veliko pozitivnih misli.

V torek, 30. 10. 2018, nas bo pustolovka odpeljala na čisto pravo avanturo po grajskem podzemlju, v katerem bomo odkrivali zmajske skrivnosti in iskali skrivno sestavino, ki jo profesor potrebuje za svojega zmaja. Le za kaj jo potrebuje? To nam bo povedal kar sam; če pa se bomo izkazali, nam bo zaupal tudi, kako se zmaji zabavajo. Imajo namreč sila nenavadne igre in igrače. Sila nenavadno igračo si bomo lahko izdelali kar v profesorjevem laboratoriju, če bomo le našli vse potrebno zanjo …

Več o jesenskih počitniških delavnicah na tej povezavi.