Na vsebino

Festival sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi bo med 29. majem in 1. junijem 2019 odmeval v Hostlu Celica in na Ljubljanskem gradu

14. maj 2019

Festival Godibodi, ki je v zadnjih 11-tih letih postal sopomenka za kakovostno slovensko avtorsko in etno glasbo ter za celovito koncertno doživetje, se bo v letošnji dvanajsti sezoni odvijal na dveh prizoriščih; v zadnjem tednu maja s tremi večeri in koncerti zasedb Jernej Zoran in Ministrstvo resnice, Fed Horses, Edna, Ethnotrip z gosti, Adam Klemm Banda, Klemen Kotar & Dušni pastirji na letnem vrtu Hostla Celica, s projektom Sounds of Slovenia, ki bo pod taktirko priznanega slovenskega harmonikarja in skladatelja Janeza Dovča povezal več kot dvajset glasbenic in glasbenikov, pa sklenil 1. junija na grajskem dvorišču.

Umetniški vodja festivala Godibodi je Janez Dovč, koproducent pa Javni zavod Ljubljanski grad.

600x600

Prvi festivalski dan, 29. maja, se bosta tako v Hostlu Celica predstavili dve zasedbi: Jernej Zoran in Ministrstvo resnice ter Fed Horses.

Drugi festivalski dan, 30. maja, se bosta prav tako v Hostlu Celica predstavili zasedbi Êdna in Ethnotrip z gosti.

Tretji festivalski dan, 31. maja, ko bomo sklenili koncertno dogajanje v Hostlu Celica, pa se nam bosta predstavili zasedbi Adam Klemm Banda in Klemen Kotar & Dušni pastirji.

Četrti festivalski dan, 1. junija, bo festivalsko prizorišče na vrhu Ljubljane, na grajskem dvorišču, kjer bo Janez Dovč predstavil projekt Sounds of Slovenia. V 12-letnem delovanju so Sounds of Slovenia nastopili na številnih prizoriščih doma in po svetu, z letošnjo koncertno produkcijo pa se nam bodo izvrstni ustvarjalci predstavili z novim programom, ki bo aranžmajsko obarvan z akustično, vokalno in elektronsko zvočnostjo.

Na voljo je vstopnica za vse štiri festivalske večere po ceni 29 EUR in 22 EUR za dijake in študente. Cena vstopnice za posamezni večer v Hostlu Celica je 9 EUR in znižana cena za dijake in študente 7 EUR; za koncertni večer Sozvočja Slovenije na Ljubljanskem gradu pa je cena 12 EUR ter 9 EUR za dijake in študente.

Medijski partner festivala je Val 202.