Na vsebino

Festival Godibodi 2020

21. maj 2020

Letošnji Festival Godibodi bo izveden na malce drugače način.

Godibodi logo 1200x800

Prvi program Radia Slovenija in Ljubljanski grad organizirata 13. festival Godibodi, ki poteka pod umetniškim vodstvom vsestranskega glasbenika Janeza Dovča. To je festival sodobne avtorske glasbe s poudarkom na izpovedni moči in z etno pridihom.

Festival Godibodi 2020 bo potekal 29. in 30. maja v Hribarjevi dvorani Ljubljanskega gradu z neposrednim prenosom na Prvem programu Radia Slovenija in video streamom na spletni strani Prvega programa ter FB profilu Prvega.

Petkov večer bo preplet poezije in glasbe, nastopila bo pesnica in kantavtorica Sandra Erpe z gosti ter Mala mestna muzika z Žalostinkami po razkriško. Sobotni večer pa bosta glasbeno obarvali zvočno polni zasedbi Rudolf Gas & The Family in Batista Cadillac.

Koncerte bosta vodila glasbena urednika Alja Kramar in Andrej Prezelj.

Posnetke vseh štirih koncertov festivala Godibodi 2020 bo predvajala tudi Televizija Slovenija.

Spoštovane poslušalke in poslušalci! "Glasba sprošča tistega, ki igra in tistega, ki posluša; tudi natančno poslušanje je del ustvarjalnega procesa. Glasbenik in poslušalec ne samo spadata, temveč, kakor bi rekli včasih, slišita skupaj. Glasba se zgodi, ko se zasliši in usliši hkrati ...“ Takole smo vas v programskem listu nagovorili pred skoraj 10-timi leti, vmes se je pripetilo zares veliko, znašli smo se tudi v negotovih in precej razglašenih časih. Tudi to krizo bomo rešili ne z manj, temveč z več glasbe in kulture, kajti le tako bomo zares uglaševali in ne razglaševali ... Hvala vsem sodelujočim, da se zavedate pomena odpiranja prostora sveži ustvarjalnosti, jeziku, poeziji in glasbi, da bomo tudi letošnji Godibodi v rahlo drugačnem obsegu lahko izvedli. Hvala vam, drage poslušalke in poslušalci za vašo pozornost. Bodimo in ostanimo zbrani, če še ne skupaj, vsaj v sebi. Naj dober glas spet seže do vas, tudi tja v deveto vas...
 - Janez Dovč, umetniški vodja Festivala Godibodi