Na vsebino

Prihodnji konec tedna v znamenju Grajskih dni

25. avgust 2021

V Grajskem parku se prihodnji konec tedna obeta pestro dogajanje, saj se bodo zvrstile raznolike brezplačne prireditve za vso družino. Na sporedu bodo jubilejni, deseti Grajski dnevi.

Grafika za 10. Grajske dneve.

Jubilejne Grajske dneve bi morali izvesti že maja lani. Šestnajstega maja se namreč spominjamo pomembnega dogodka v zgodovini Ljubljanskega gradu; na ta dan leta 1905 je namreč takratni župan Ivan Hribar v imenu mesta odkupil trdnjavo od državnih oblasti za 60.200 kron in jo tako rešil pred nadaljnjim propadanjem. Zaradi ukrepov, povezanih z epidemijo covid-19 smo jih bili prisiljeni odpovedati, letos pa iz maja prestaviti na september.

Dan grajskih norčij bo z nastopi različnih skupin dvornih norčkov zaznamoval sobotno (4. september) dogajanje v Grajskem parku med 10. in 16. uro.

Nedeljsko (5. september) dogajanje bo popestril srednjeveški vrvež v Grajskem parku. Z viteškimi dvoboji, plesnimi nastopi ter s predstavitvijo različnih poklicev in veščin obrtnikov iz tistega časa bomo pričarali pravo srednjeveško vzdušje. Obiskovalci se boste lahko preizkusili v srednjeveških družabnih igrah in spretnostih. Dogajanje bo potekalo med 10. in 18. uro. Na ta dan bomo na široko odprli grajska vrata in ponudili brezplačen ogled gradu in vseh njegovih vsebin.

Natančen spored vseh dogodkov najdete na tej povezavi. Če bo deževalo, bomo Grajske dneve odpovedali, zato spremljajte obvestila na naši spletni in FB-strani. Za obisk kulturnih prireditev morajo obiskovalci izpolnjevati enega od treh PCT-pogojev (ne velja za osebe, mlajše od 15 let).

Obiščite nas in doživite živahen utrip dogajanja nad mestom!

Dodatne informacije: Janja Rozman, vodja odnosov z javnostmi, Ljubljanski grad, tel.: 01/306 42 15, e-pošta: janja.rozman@ljubljanskigrad.si