Na vsebino

Friderik in lov na zaporniško številko

16. junij 2021

Na Ljubljanskem gradu smo pripravili novo doživetje za družine – pustolovščino v vreči, igriv družinski izlet v zeleni oazi nad mestom, ki smo ga poimenovali Friderik in lov na zaporniško številko.

1200x60001 FriderikInLov Main BlazZnidaric
Foto: Blaž Žnidarič

Naš najstarejši in najbolj ljubek prebivalec – grajska podgana Friderik tokrat vabi na aktivno raziskovanje Grajskega griča in z njim povezane zgodovine. Friderik in lov na zaporniško številko je novi produkt Ljubljanskega gradu, namenjen preživljanju prostega časa v naravi. Na preizkušnji bodo obiskovalčeva gibčnost, bistroumnost in iznajdljivost, saj bodo morali samostojno opraviti Friderikove naloge, slediti njegovim stopinjam in se soočiti z izzivi, ki jih je pripravil. Če bodo pravilno rešili vse njegove številke, bodo prišli do zaporniške številke Erazma Predjamskega in si s tem prislužili Friderikovo nagrado. V ekipi je lahko do šest oseb, pustolovščina pa je primerna za otroke med 6 in 11 letom starosti, v spremstvu odraslih. Pustolovščina se začne in konča v Info centru. Tam ekipa prevzame Friderikovo vrečo, v kateri se nahajajo naloge, izzivi, rekviziti. Zatorej, kot pravi Friderik: » Vrečo na hrbet in podajte se na nepozabno doživetje in Ljubljanski grad ter njegovo okolico spoznajte nekoliko drugače«.



V kolikor bi želeli novi produkt preizkusiti tudi vi, nam sporočite.

Dodatne informacije: Janja Rozman, vodja odnosov z javnostmi, Ljubljanski grad, tel.: 01/306 42 15, e-pošta: janja.rozman@ljubljanskigrad.si