Na vsebino

Grajski december 2021

30. november 2021

Prižgale so se praznične luči v mestu in nad njim. Poleg praznične osvetlitve pa decembra za grajskimi zidovi pripravljamo tudi nekaj dogodkov, ki bodo pričarali praznično vzdušje.

Rdeča silhueta Ljubljanskega gradu z adventnim venčkom.

Je kaj lepšega kot razveseliti otroke z ogledom lutkovne predstave Friderik, grajska podgana, ki ji sledi pozdrav dedka Mraza? Na sporedu 5., 11., 12. in 18. decembra. Za otroke pa v decembru še pravljični sprehod po gradu s pripovedovalko Ireno Cerar – 14. decembra in pa interaktivni vodeni ogled Šola zmajeslovja 18. decembra.
V grajski kapeli, ki zaradi svojih poslikav sodi med evropske bisere, so v prazničnem času (vse do 2. februarja 2022) na ogled lesene jaslične figure v naravni velikosti, avtorja Mira Rismonda.
Želite obuditi prelepo navado pošiljanja ročno izpisanih voščilnic? Potem se nam pridružite 4. decembra na kaligrafski delavnici pisanja prazničnih voščilnic.
Za vse ljubitelje glasbe pripravljamo pet koncertnih večerov Jazz Cluba Ljubljanski grad – decembra za mogočnimi zidovi Hribarjeve dvorane. Tri četrtke bodo z nami: Balladero (2. 12.), Slavko Ivančič (23. 12.) in Pliš (30. 12.), petek zvečer pa bo zvenelo dobro ob zvokih skupine Big band Bend-it! (10. 12.) in ob zasedbi Madless (17. 12.).

Na Ta veseli dan kulture – 3. decembra bomo tudi na Ljubljanskem gradu počastili obletnico rojstva največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Tega dne bodo obiskovalci imeli priložnost, da si brezplačno ogledajo vse grajske vsebine ter se udeležijo katerega izmed vodenih ogledov za otroke in odrasle, ki smo jih pripravili preko celega dne. Natančen spored vodenih ogledov je objavljen na tej povezavi.

Več informacij o posameznem dogodku najdete na zgornjih povezavah.

Želimo vam prijetne decembrske dni.


Dodatne informacije: Janja Rozman, vodja odnosov z javnostmi, Ljubljanski grad, tel.: 01/306 42 15, e-pošta: janja.rozman@ljubljanskigrad.si