Na vsebino

11. Grajski dnevi - pestro dogajanje za vso družino

13. maj 2022

V spomin na 16. maj 1905, ko je takratni župan Ivan Hribar od državnih oblasti za 60.200 kron odkupil Ljubljanski grad in ga tako rešil pred nadaljnjim propadanjem, bomo letos pripravili že 11. grajske dneve.

120x800pxfoto Miha Mally 226

Na zabavno in okusno popotovanje skozi čas, poimenovano Iz jame do mize, vas vabimo v soboto, 21. maja, ko se bodo mize šibile pod dobrotami grajske kuhinje. Pripravo tipičnih jedi, značilnih za posamezno obdobje grajske zgodovine, smo zaupali vrhunskim kuharskim chefom, ki ustvarjajo na gradu. Celotno dogajanje pa bomo začinili še s pestrim in slastnim programom Teatra Cizamo, žonglerske skupine Čupakabra …

V nedeljo, 22. maja, na dan odprtih vrat, obiskovalce vabimo, da raziščejo vse skrite grajske kotičke in si brezplačno ogledajo vse vsebine, ki jih grad ponuja. Ta dan bo nedvomno zaznamoval srednjeveški tabor v Grajskem parku, kjer ne bo manjkalo viteških turnirjev, viteške šole, plesnih nastopov, iskanja cekinov, nastopov sokolarjev in še marsičesa zanimivega iz viteškega in cesarskega življenja.

Vsi dogodki v sklopu 11. grajskih dni bodo brezplačni. Za dostop do gradu priporočamo tirno vzpenjačo; veljala bo enotna znižana vozovnica.

Obiščite nas in doživite živahen utrip dogajanja nad mestom!

V primeru dežja bodo Grajski dnevi prestavljeni na 3. in 4. september 2022.  

Na tej povezavi najdete več podatkov o posameznem dogodku, spodaj pa tudi nekaj fotografij (foto Miha Mally, ilustracija Ivan Mitrevski) primernih za objavo v vašem mediju.

Hvala, da boste novico o naših dogodkih preko svojega medija delili med javnost in prisrčno vabljeni v našo družbo.