Na vsebino

13. Grajski dnevi - pestro dogajanje za vso družino

08. maj 2024

Ljubljanski grad, 18. in 19. maja 2024

V spomin na 16. maj 1905, ko je takratni župan Ivan Hribar od državnih oblasti za 60.200 kron odkupil Ljubljanski grad in ga tako rešil pred nadaljnjim propadanjem, Grad pa je prešel v mestno last, bomo letos pripravili že 13. grajske dneve.

Ljubljanski grad Grajski dnevi spletna stran brez besedila 1400 x 780

V soboto, 18. maja 2024, bo mogoče razkriti marsikatero skrivnost, rešiti prenekatero uganko in spoznati številna čarobna bitja v dnevu, ki smo ga poimenovali Lov na skrivnosti. Na sporedu bo raznoliko dogajanje: od predstav, pustolovskega vodstva, čarovniških nastopov, vodenega raziskovanja gradu, žonglerskih nastopov, pa vse do ognjenega spektakla.

V nedeljo, 19. maja 2024, na dan odprtih vrat, pa obiskovalce vabimo, da raziščejo vse skrite grajske kotičke in si brezplačno ogledajo vse vsebine, ki jih grad ponuja. Ta dan bo nedvomno zaznamoval srednjeveški tabor v Grajskem parku, kjer ne bo manjkalo viteških turnirjev, viteške šole, plesnih nastopov, iskanja cekinov, nastopov sokolarjev in še marsičesa zanimivega iz viteškega in cesarskega življenja.

Obiščite nas in doživite živahen utrip dogajanja nad mestom!

Vsi dogodki v sklopu 13. grajskih dni bodo brezplačni. Za dogodke, kjer je število vstopnic omejeno, bomo spletne prijave sprejemali od četrtka, 16. maja 2024, do zapolnitve prostih mest. Na tej povezavi najdete več podatkov o posameznem dnevu in spored dogodkov po urah.
Za dostop do gradu priporočamo tirno vzpenjačo; veljala bo enotna znižana vozovnica.

V primeru dežja bodo Grajski dnevi prestavljeni na 7. in 8. september 2024.  

Hvala, da boste novico o naših dogodkih preko svojega medija delili med javnost in prisrčno vabljeni v našo družbo.