Na vsebino

Mestni oddih med grajskimi zidovi in trtami ter Piknik med grajskimi trtami - nova produkta Ljubljanskega gradu

21. maj 2024

Ljubljanski grad je v povezavi z grajsko vinsko zgodbo, in v okviru blagovne znamke Izbrani grajski užitki, v zadnjih letih razvil kar nekaj produktov. V letošnji sezoni smo Večerji v vinogradu, interaktivnemu sprehodu z mobilno aplikacijo Modrosti o grajski trti in vinu, doživljajskemu vodenemu ogledu s šestimi kulinaričnimi postajami in vinsko spremljavo Kulinarični časovni stroj, dodali še dva nova produkta, namenjana tako domači kot tuji javnosti.

Mestni oddih med grajskimi zidovi in trtami
Tridnevno romantično doživetje je produkt, ki je na voljo od začetka aprila. V mestni oddih smo združili našo unikatno ponudbo, ki vključuje spoznavanje bogate grajske zgodovine, razvajanje s kulinaričnimi dobrotami slovenske kuhinje, uživanje na pikniku ob izbranih lokalnih dobrotah in okušanju grajskega vina v čarobnem Grajskem vinogradu, nočitvi v studiu Friderik ali Eleonora v objektu Na Stolbi ob trasi tirne vzpenjače ter za začetek novega dne grajska kava in rogljiček v Grajski kavarni. Raznolik svet zgodovinskih, kulturnih, kulinaričnih in zabavnih doživetij torej. Produkt se izvaja v vnaprej dogovorjenih in potrjenih terminih med aprilom in oktobrom. Več informacij o poteku tridnevnega oddiha ter ceno najdete na tej povezavi.  

Piknik med grajskimi trtami
Na sončni strani Grajskega griča se razprostira Grajski vinograd, posebnost naše prestolnice. Mehke zelenice med več kot tisoč trsi, odmaknjene od mestnega vrveža, vabijo k odkrivanju posebnega kulinarično-vinskega doživetja. Na poti do vinograda in nazaj pa bo čas, da izveste še kaj zanimivega o bogati grajski preteklosti in umetnosti našega največjega arhitekta Jožeta Plečnika. Piknik med grajskimi trtami torej združuje vodeni ogled z grajskim vodnikom izpred Ljubljanskega gradu, skozi grajski drevored do Plečnikov Šanc ter naprej v vinograd, kjer bo čas za odklop v zeleni oazi nad mestom, okušanje lokalnih dobrot ter grajskega vina. Po prijetnem oddihu pa z vodnikom nazaj do gradu in zaključek na dvorišču, ob grajski trti, potomki najstarejše trte na svetu z mariborskega Lenta.
Produkt bo v rednih terminih, ob lepem vremenu na voljo vsako zadnjo soboto v mesecu, in sicer od maja do septembra ob 15.00, oziroma ob 17.00 v juniju, juliju in avgustu. Za zaključene skupine se bo piknik lahko izvedel tudi v drugih, vnaprej dogovorjenih terminih. Več informacij o poteku ogleda in posebnega doživetja ter ceno najdete na tej povezavi.